IoT-ben csúcson a Vodafone

IoT bűvös négyzetVilágszerte piacvezető szerepet tölt be a Vodafone a dolgok internete (IoT) szolgáltatók között, a vállalat 2022-ben nyolcadik alkalommal kapta az elismerést az amerikai Gartner piackutató vállalat IoT-szolgáltatást nyújtó szervezeteket vizsgáló, Magic Quadrant felmérése szerint. A távközlési vállalat közleménye szerint a felmérésben szereplő 18 vállalat közül ismét a legmagasabb helyezést érte el a Vodafone mind a “vízió teljessége”, mind pedig a “megvalósítási képesség” szempontokban. Tavaly a Vodafone folytatta IoT-üzletágának fejlesztését, több mint 20 százalékkal nőtt a kapcsolatok száma: 112 millió volt a 2021-es pénzügyi év első felében, majd 142 millióra nőtt 2022 első felére. Azt írták, hogy az innovációt felölelő területek közé tartozik a szolgáltatásminőség újradefiniálása, a SIM-as-a-Platform úttörő jellegű felhasználása, a videoanalitika és a vizuális IoT használatának ösztönzése, az 5G-s alapok megteremtése az IoT számára, valamint új kereskedelmi modellek kialakítása IoT-ügyfelei számára.

A cég vállalása szerint a 2020 és 2030 közötti évtizedben globálisan 350 millió tonnával csökkenti szén-dioxid-kibocsátását, ami Olaszország 2019-es, teljes éves szén-dioxid-kibocsátásának felel meg. Ezen megtakarítások nagy részét a Vodafone IoT-szolgáltatásai fogják biztosítani az ügyfelek számára, például a logisztika és a flottakezelés hatékonyságjavításával, intelligens mérőórák alkalmazásával, továbbá a gyártás hatékonyságának javításával – közölték. A Vodafone mára már az autóipar, az e-egészségügy/távfelügyelet, az agrártechnológia és a gyártás területén rendelkezik kompetenciaközpontokkal. A Vodafone 21 országban üzemeltet mobil- és vezetékes hálózatot, valamint további 52 országban működik együtt számos mobilhálózattal. Tavaly december 31-i adatok szerint több mint 300 millió mobilügyfelet, több mint 28 millió vezetékes szélessávú ügyfelet és több mint 22 millió TV-ügyfelet szolgál ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A NAIH ügyel a gyermekek személyes adataira

pén febr 11 , 2022
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) fokozottan figyel a gyermekek személyes adatainak védelmére, hiszen a fiatalabb generáció tagjai egyre aktívabbak a világhálón, ami nem egy veszélymentes terület -olvasható a NAIH közleményben. Mint írják, az elmúlt években “Kulcs a net világához!” című projektjük keretében több célzott gyermekjogi kiadványt is megjelentettek, […]
gyermek okostelefon

Friss, ropogós