IOS-ra és Androidra is letölthető a gondosóra új alkalmazása

Nyitrai ZsoltIngyenesen letölthető a gondosóra új alkalmazása, amely mostantól még nagyobb biztonságot nyújt használóinak.

A miniszterelnök főtanácsadója, kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztosa, Nyitrai Zsolt azt közölte, hogy az applikációt a gondosóra felhasználói és hozzátartozóik is letölthetik telefonjukra, így értesítést kaphatnak, ha az idős ember veszélybe kerül, továbbá az alkalmazás segítségével nyomon követhetik az ezzel kapcsolatos legfrissebb információkat.

Emellett az IOS és Android platformon egyaránt elérhető app azonnali riasztást küld, ha az óra esésérzékelője bekapcsol – tette hozzá jelezve, hogy az alkalmazással gyorsan elintézhető az adatmódosítás és a hibabejelentés is. Ezekkel és az applikáció többi funkciójával sokkal hatékonyabbá válik a gondoskodás, magasabb szintre lép a biztonság.

A gondosóra egy ingyenes segélyhívó szolgáltatás, melyet Magyarországon 65 év feletti lakosok vehetnek igénybe. A vízálló karkötővel ellátott készülék gombnyomásra jelzi a vészhelyzetet a diszpécserközpontnak, ahonnan mentőt, rendőrséget vagy más segítséget riaszthatnak. Ezen kívül a diszpécserrel is lehetőség van kommunikálni, aki tájékoztatást és tanácsot adhat. A szolgáltatás célja, hogy az idős emberek önálló életvitelét támogassa és biztonságosabbá tegye. A gondosóra igényléséhez regisztrálni kell az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál (ONYF), vagy online a gondosora.hu oldalon. A készüléket az ONYF díjmentesen postázza a jogosultnak. A gondosóra egy hatékony eszköz lehet az idős emberek biztonságának és önállóságának megőrzésében. A szolgáltatás funkciói:

  • Teszthívás: A felhasználó bármikor ellenőrizheti a készülék működését.
  • Esésérzékelés: Automatikusan riasztást küld, ha a viselője elesik.
  • Geo: Nyomon követi a viselő tartózkodási helyét.
  • Kétutas kommunikáció: A diszpécserrel hangon lehet kommunikálni.
  • Kapcsolattartó hívás: A diszpécser értesítheti a megadott kapcsolattartókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Barion: növekvő árbevétel

hét jún 24 , 2024
Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6,8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon. Az elmúlt évet 1,3 millió eurós nyereséggel és közel 60 százalékos árbevétel növekedéssel zárta a magyar Barion, emellett négyszeresére […]
Judik Balázs, a Barion Payment Zrt. marketing igazgatója

És még ez is...