Inzelt Pétert középkereszttel tüntették ki

Inzelt-Péter-SándorMagyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozott Inzelt Péter Sándor Széchenyi-díjas mérnök, közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tavaly ötven éve alapított Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének (SZTAKI) tudományos főmunkatársa részére a kutatóintézet igazgatójaként két évtizeden át lelkiismeretesen végzett vezetői és kutatásszervezői munkája, valamint jelentős hazai és nemzetközi kutatási projektek összehangolását szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Inzelt 1944-ben született, 1968-ban szerzett mérnöki diplomát Moszkvában, 1988-ban gazdaságmérnöki diplomát a BME-n, 1992-ben MBA diplomát a Purdue University-n. 1996. óta okleveles könyvvizsgáló, 1987. óta a műszaki tudományok kandidátusa. 1968. óta az MTA SZTAKI-ban dolgozik, kezdetben tudományos munkatársként, 1993-tól igazgatóként. Több szakmai társaság tagja, így a Magyar Innovációs Szövetség elnökségének is. 1997 óta az NJSZT Felügyelő Bizottságának tagja. Kutatási területe: irányításelmélet, ipari folyamatok irányítása elsősorban a kőolajfeldolgozás, csővezetéki szállítás területén. Az utóbbi 15 évben a menedzsmenttel összefüggő szervezési, pénzügyi, jogi kérdések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A fogyókúrások álma a kínai okos evőpálcika

hét márc 16 , 2015
Felismeri az ételeket, minőségüket, kalóriatartalmukat is jelzi a Kínában fejlesztett okos evőpálcika, amelynek okostelefonos alkalmazása használóinak étrendjét is követi, így a fogyókúrában is segíthet – írja a South China Morning Post hongkongi napilap nyomán az MTI. A lap a fejlesztő céghez, a kínai keresőóriás Baiduhoz közel álló forrásokat idézte és […]