Invitel: rátettek egy lapáttal, amivel megduplázták a fejlesztéseik ütemét

LangsteinerMarianneNemrégiben jelentette be az Invitel, hogy az idén felpörgetett hálózatfejlesztéseire rátesz még egy lapáttal. A részletekről Langsteiner Marianne-t, az Invitel vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.

– Jövőálló hálózati fejlesztéseket jelentettek be a napokban. Mit jelent ez konkrétan?
– Ez azt jelenti, hogy felkészülünk a nagysebességű internetszolgáltatások nyújtására. Azt tapasztaljuk, hogy saját felhasználóink körében jelenleg a 30 Mbit/s sávszélességű internetcsomagok a legnépszerűbbek, mert ezt tudják leginkább kihasználni az ügyfelek. A fogyasztók jellemzően Facebookoznak, Youtube videókat nézegetnek, böngésznek, s erre jelenleg bőven elég a 30 megabit. Ahogy persze nőnek az igények, hamarosan ennél is nagyobb sebességre lesz igény, s mi erre már most felkészülünk. Mindezen túl azokon a területeken is bővítjük a kapacitásainkat, amelyeken például eddig nem tudtunk ip-tévé szolgáltatást, vagy HD minőségű televíziós szolgáltatást nyújtani.

– Az Internet Konzultáció eredményeképp olyan javaslatok kerülhetnek a kormány elé, mint az internet-előfizetések általános forgalmi adójának csökkentése, vagy egy szociális internetcsomag bevezetése a rászorulóknak. Hogyan érintenék ezek az Invitelt?
– A szociális internetcsomagokról most még nehéz lenne érdemben nyilatkoznom, hiszen számításba vehető információ eddig nem hangzott el ezzel kapcsolatban. Azt viszont elmondhatom, hogy cégünk nagyon széles skáláját nyújtja a szolgáltatásoknak, például van olyan kedvező ár-érték arányú internetcsomagunk, amely e fogyasztói szegmens számára is elérhető. Ha pedig csökkenne az ÁFA, akkor a szolgáltatók árai is olcsóbbak lehetnek majd, ezért még többen juthatnának hozzá az internethez. Ezért csak üdvözölni tudom az elképzelést.

– Bejelentették azt, hogy idén, az eddigi 120 ezres előfizetői végpont-bővítés mellett további 40 ezer végpontot kötnek be a nagysebességű hálózatukba. 2018-ig mennyi új végpontot terveznek létrehozni?
– Az év hátralévő részében tervezett további 40 ezer fogyasztási hellyel tavalyhoz képest megkétszerezzük fejlesztéseink ütemét. A jövőt érintő kérdésére jelenleg nem tudok konkrét értékkel válaszolni. A SZIP program keretében ugyanis szolgáltatási területünkön még 150 ezer háztartás bekötésére lehet pályázni, de egyelőre nem tudjuk, hogy ebből mennyit fogunk megnyerni a pályázat első körének lezárulásakor, november 15-én. Természetesen ezen kívül is tervezzük az önerős fejlesztéseink folytatását, ami azonban még számos tényező függvénye..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fossil Q: a lényeg hogy okos legyen és karon lehessen viselni

pén okt 23 , 2015
A Fossil nevű amerikai óragyártó cég bejelentette a Fossil Q elnevezésű termékcsaládját, amelyet az Intellel együttműködve fejlesztett ki. Az új termékcsaládban divatos kivitelű okoskarkötők és okosórák is megtalálhatók: az előbbieken nincs kijelző, beépített szenzoraikkal azonban képesek viselőjük mozgását és sporttevékenységét monitorozni. A Fossil Q termékvonal egyaránt tartalmaz nők és férfiak […]