Invitel: a hibrid felhő a kulcsszó

Marton László InvitechA vállalatok a gazdaság különböző szegmenseiben tevékenykednek, ezért az it-rendszereik is eltérőek. Ebből következően nem lehet tipizálni, hogy mely elemeket célszerű az informatikai rendszereikből a felhőbe költöztetni — jelentette ki Marton László, az Invtel nagyvállalati és kormányzati igazgatóságának vezetője. Hozzátette, szerencsére minden cégnél meg lehet találni azokat a területeket, amelyeket célszerűen felhőalapú technológiával lehet működtetni. A váltás alapjának a hatékonyság növelésének kell lennie, az egyes funkciók, és az egész vállalat szempontjából egyaránt — mondta Marton.

A felhő-technológiák professzionális alkalmazásának terjedése egyértelmű trend, ám hazai elterjedése egyelőre messze elmarad a fejlett világétól. Ennek magyarázata elsősorban a bizalomhiány, ami részben összefügg az edukáció elégtelenségével. Az Invitel már komoly tapasztalatra tett szert: például az ALTEO energetikai vállalat részére teljes körű it-outsourcing szolgáltatást nyújtunk — közölte a vezető. Ha egy, az üzemfolytonosságra különösen érzékeny, energetikai és tőzsdén jegyzett cég ránk és részben a felhőre bízza az it-rendszereit akkor arra bizonyára nyomós oka van — hívta fel a figyelmet Marton.

Az Invitel felhő filozófiájának fő pillérei
– Saját, épített informatikai környezet (DataCenter),
– komplex felhő alapú rendszerek megvalósítása,
– világsztenderdek biztosítása partnereiken keresztül.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Durván nő a felhő alapú adatforgalom

pén nov 20 , 2015
A Cisco Global Cloud Index (2014 – 2019) előrejelzései szerint 2019 végére a globális felhő alapú adatforgalom több mint négyszeresére, 2,1 zettabájtról 8,6 zettabájtra növekszik, amely négyötödét teszi ki a teljes adatközponti forgalomnak. Mindeközben a globális adatközponti forgalom a vizsgált időszakban háromszorosára, 3,4 zettabájtról 10,4 zettabájtra bővül, ami nagyjából megfelel […]
felhő

És még ez is...