Intő jelek I.

A cloud computing és a vállalati technológiák növekvő konzumerizációja két olyan tényező, amelyek jelentős változásokat idéztek elő az ERP rendszerekben, és új lehetőségeket nyitottak meg a vállalatok előtt a munkatársaikkal, ügyfeleikkel, szállítóikkal és egyéb üzleti partnereikkel történő interakciók terén. E fejlődések ellenére a vállalati ERP rendszerek sok helyen elöregedtek és ahelyett, hogy hozzáadott értéket biztosítanának, inkább hátráltatják az üzleti növekedést. Ez gyakorta azért fordul elő, mert a vállalatok az ERP vásárlási döntések során nem mérlegelik előre azt, hogy vajon a választott megoldás képes lesz-e követni a folyamatos változások vállalati működésre gyakorolt hatásait.

1. A vállalati folyamatok alkalmazkodnak a rendszer működéséhez, ami az eredményesség csökkenéséhez vezet
A vállalatok túl sok időt töltenek azzal, hogy folyamatosan újratervezik üzleti folyamataikat annak érdekében, hogy azok illeszkedjenek meglévő ERP rendszerükhöz. Egy friss IDC tanulmány 167 döntéshozó válaszait összegzi a vállalati ERP rendszerek használatával és karbantartásával kapcsolatosan. Michael Fauscette, az IDC munkatársa elmondta: „Az ERP rendszerek módosításai zavarokat okoznak a vállalati működésben, és e működési zavaroknak költségvonzata van.” Az ERP rendszerek kiigazításához szükséges erőforrások kapcsán hozzátette: „az erőforrásigény jelentős lehet, ami hátrányosan érinti az operatív, profitteremtő üzleti tevékenységek előmenetelét.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Deutsche Telekom Budapesten kutat

csü szept 5 , 2013
  A közép-kelet-európai térség hét országában zajló fejlesztéseket összehangoló központot hozott létre a Deutsche Telekom (DT) Budapesten a televíziós szolgáltatások erősítése céljából – jelentették be Berlinben. A Magyar Telekom szervezetébe illesztett úgynevezett nemzetközi televíziós szolgáltató központ (International TV Service Center) a “minőségi tartalomfogyasztást előremozdító megoldásokon dolgozik”, és a német anyacég […]