Internethasználat: a mai ötvenesek jobbak, mint elődeik

1

oregemberelMagyarországon az 50-59 év közöttiek gazdaságilag és életmódjukat tekintve is aktívabbak, mint korábban ennek a generációnak a tagjai, és eltérő a költési szerkezetük – hívja fel a figyelmet a GfK Hungária Piackutató Intézet (GfK).

Az ötven felettiek digitalizálódása terén szintén dinamikus a fejlődés. A GfK adatai szerint az 50-59 éves magyar lakosság mintegy fele nevezhető rendszeres internethasználónak. A generáció tagjai közül sokan az e-mailek küldése, illetve a közösségi oldalak használata mellett pénzügyeiket is az internet segítségével intézik. Online banki hozzáféréssel közülük tízből heten rendelkeznek, ami csak pár százalékkal alacsonyabb, mint a 15-59 évesek 73 százalékos átlaga. Azon ötvenesek, akiknek van online banki hozzáférése, a fiatalabbakhoz hasonló gyakorisággal lépnek be a fiókba, 44 százalékuk hetente, ami csak egy százalékkal alacsonyabb arány, mint a 30-49 évesek körében.

A mobil eszközök használatában viszont van némi lemaradás az idősebbek körében, az ötvenen túli online bankoló ügyfelek 85 százaléka kizárólag asztali gépen vagy laptopon használja netbankját, miközben a fiatalabb felhasználók 24 százaléka már részben vagy teljesen okostelefon, illetve tablet segítségével — írja az MTI.

One thought on “Internethasználat: a mai ötvenesek jobbak, mint elődeik

  1. Mivel ötven felett kissé romlik az ember látása,ezért számukra ,a mobiltelefonos illetve a tabletes banki pénzügyi tranzakciók bonyolítása kissé nehézkes a képernyő mérete miatt,ezért inkább a nagyobb kijelzőjű készülékeket használják!-ez nem azt jelenti hogy a kisebb kijelzőjű technológiát nem tudják kezelni!-a másik az ötven felettiek nem tanulhattak számítástechnikát,mivel akkor Európa ebbe a szegletében szinte ismeretlen volt a technológia,bizony ha akkor tanulhattak volna arra alkalmas akkori eszközökkel amit már akkor az úgynevezett Nyugat-on már rég használtak akkor talán nem tartanánk itt-és sokkal képzettebb emberek lennének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ravasz portált fejlesztett a ProgAdat

pén máj 30 , 2014
A ProgAdat Számítástechnikai Kft. új fejlesztése egy rendelői portál, amelyen keresztül az ország bármely pontjáról azonnal leadhatja rendelését a kereskedő. A webes felület mindig a pillanatnyi raktárkészletet mutatja, nem fordulhat elő túlrendelés. Az árufoglalások azonnal bekerülnek a készletkezelő elektronikus rendszerbe, megtörténik a számlázás is. A megoldás különlegessége, hogy egyedi árakkal […]

És még ez is...