Internetadó: A netezők helyett az áfa-csalókat büntesse a kormány!

Lehet más megoldás: az internetezők helyett az áfa-csalókat büntesse a kormány — javasolja a zöldnek mondott párt. Az egyik legkissebb parlamenti párt elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a kormány arról beszél, hogy nincs szükség megszorításokra, aközben elviselhetetlen mértékű adót jelent be az internethasználatra. A párt szerint ezzel a lépéssel emberek tömege számára teszi megfizethetetlenné a valós információhoz jutás utolsó forrását is.

A döntés azért különösen felháborító, mert a kormány valódi célja, hogy emberek tömege számára tegye megfizethetetlenné azt a információforrást, amit nem képes teljes mértékben befolyásolni. A kis zöld párt szerint az internetet Magyarországon mindenki számára elérhető és megfizethető szolgáltatássá kell tenni rövid időn belül, így ennek megadóztatása teljesen elfogadhatatlan.

A párt azt követeli a kormánytól, hogy bármilyen új adó kivetése előtt először is tisztázza a NAV és annak vezetőinek szerepét a most kirobbant korrupciós botrányban. Ha pedig az elmúlt hetek állításaival szemben mégis további bevételekre van szükség a költségvetési egyensúly fenntartásához, akkor tegyen valódi lépéseket az áfa-csalások felszámolása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cáfol a Posta

sze okt 22 , 2014
A Magyar Posta Zrt. a futár-, expressz és csomagszolgáltatások (CEP) piacán 32,2 százalékkos piaci részesedésével jelenleg piacvezető, növekedési üteme az elmúlt időszakban jelentősen magasabb volt, mint a piaci átlag. A Magyar Posta által kezelt csomagküldemények száma 2014-ben is dinamikusan növekszik, így év végére 2013-hoz képest több mint tíz százalékos növekedést […]
posta

Friss, ropogós