Internetadó: a kábeltelevíziós szövetség is tiltakozik

1

internetTiltakozik az internetadó bevezetése ellen a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ), amelynek tagjai jellemzően az ország kistelepülésein végeznek internet, kábeltelevízió, és telefonszolgáltatást. Az MKHSZ kéri a kormányt, hogy a hírközlést sújtó újabb adó bevezetését alaposan fontolja meg, mert veszélybe kerülhet az a 2020. évre tervezett kormányzati cél, hogy Magyarország területén minden háztartás számára elérhetővé váljon a 30 megabit/secundum sávszélességű internet szolgáltatás – olvasható a szervezet közleményében.

Az MKHSZ tiltakozik az újabb ágazati különadó kivetése ellen, ami miatt további súlyos veszélybe kerülhetnek a szövetséghez tartozó vállalkozások. Közleményük szerint a 2013 januárjától hatályos közműadó bevezetése miatt már több kisebb vállalkozás megszüntette a működését, és arra is van példa, hogy kábelhálózatot bontottak le. Az MKHSZ tagjainak vállalkozásai és hálózatai azokon a településeken működnek, ahol a multinacionális társaságoknak üzleti megfontolásból nem volt rentábilis kábelhálózat kiépítése. Ebből következően az MKHSZ tagjainak működése nagyon fontos az ott élő emberek számára, hiszen másképp nem, vagy csak nehezen jutnának korszerű kábeltelevízió és internet szolgáltatáshoz — írja az MTI.

One thought on “Internetadó: a kábeltelevíziós szövetség is tiltakozik

  1. Szerintem az adóval megkezdődött a Fidesztől való eltávolodás. Az biztos hogy többet nem szavazok a Fideszre: ugyan olyanok, mint az MSZP.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Online vásárlás: a magyar nők még mindig le vannak maradva

csü okt 23 , 2014
Az eMAG az elmúlt 12 hónap során számos vásárlás adatait elemezte azzal a céllal, hogy kiderüljön: milyen különbségeket fedezhető fel a két nem online vásárlási szokásai között. Míg a tengerentúlon a női és férfi netes vásárlók aránya ma már nagyjából kiegyenlített, addig hazánkban továbbra is az utóbbiak vannak túlsúlyban. Ezt […]

Friss, ropogós