Internet: nagy változások jönnek

1

doktor-okostelefonAz Ericsson ConsumerLab kutatása szerint az okostelefon-felhasználók jelentős része (66 százalék) úgy gondolja, hogy már három éven belül az ajtók és kapuk felismerik a belépőt és automatikusan nyílnak és záródnak majd jelenlétükben. A felhasználók 47 százaléka azt is szeretné, ha autójuk magától parkolna, és segítene a dugók elkerülésében. Az hálózatba kapcsolt étkezési és egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban is nagyok az elvárásaink, a megkérdezettek 38 százaléka használna olyan étel- vagy gyógyszercsomagolást, amely valósidejű fogyási információkat nyújt az interneten keresztül. A felhasználók azt is jónak tartanánk, ha a mindennapi bevásárlást is intézhetnék távolról, mobil és asztali eszközeikkel. Az utóbbi fejlesztést a megkérdezettek 67 százaléka szeretné igénybe venni.

A kutatás szerint az internetnek köszönhetően már a közeljövőben nagyot változik a minket körülvevő világ is. A tárgyak egyre nagyobb része lesz online, az információk a felhőbe költöznek, és így szinkronizálódnak majd különböző eszközeinken. Így mindennapjaink helyszínei, tárgyai és történései is megváltoznak, annak az állandó kapcsolatnak és interaktivitásnak köszönhetően, melyet most még elsősorban online képernyőink előtt élünk meg.

One thought on “Internet: nagy változások jönnek

  1. Az emberek beveszik ezt a szép új jövő dumát, miközben saját börtöncellánkat követeljük. Felismer az ajtó? Minek? Hogy majd egy diktátor kormány mindent tudva rólam úgy ugráltasson ahogy ő fütyül? Ha nem jutok be valahova, ha nem jutok az egésszégügyhöz vagy a pénzemhez , akkor ez miért jó? Persze mondhatjuk, hogy aki mindig behódol a kormánynak, az EU-nak, annak nem kell félnie…. De vajon mit tesznek majd velünk? Biztos jó szándékú kormányaink lesznek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új Samsung készülékek érkeztek: Galaxy Young 2

vas júl 6 , 2014
A Samsung legújabb Galaxy készülékei kiemelkedő teljesítményt és kifinomult dizájnt kínálnak elérhető áron — állítja a gyártó. A Galaxy Young 2 egy kompakt, mégis teljes körűen felszerelt készülék, amely ideális azok számára, akiknek az alapvető funkciók és a használhatóság számítanak. A zökkenőmentes működést az 1.0 GHz-es, egymagos processzor és egy 1300 […]
Android

Friss, ropogós