Intel: rekord árbevétel, 22 százalékos eredmény növekedés

Brian Krzanich IntelAz Intel 55,9 milliárd dolláros éves árbevételről, 15,3 milliárd dolláros üzemi nyereségről, 11,7 milliárd dolláros nettó eredményről és 2,30 dolláros egy részvényre jutó eredményről számolt be. A vállalat körülbelül 20,4 milliárd dollárnyi készpénzt termelt, 4,4 milliárd dollárnyi osztalékot fizetett, és 10,8 milliárd dollárt költött 332 millió saját részvény visszavásárlására. Az Intel a negyedik negyedévre 14,7 milliárd dolláros árbevételről, 4,5 milliárd dolláros üzemi nyereségről, 3,7 milliárd dolláros nettó eredményről és 74 centes EPS-ről adott számot. A vállalat körülbelül 5,8 milliárd dollárnyi készpénzt termelt, 1,1 milliárd dollárnyi osztalékot fizetett, és négymillió dollárt költött 115 millió saját részvény visszavásárlására.

„A negyedik negyedév egy rekord év igen eredményes befejezése volt” – mondta az Intel vezérigazgatója, Brian Krzanich. „Több fontos célunkat is elértük, illetve meg is haladtuk: újjáélesztettük a pc üzletágat, növekedést értünk el az adatközpont üzletágban, növeltük a részesedésünket a táblagépek piacán, valamint új területeken is a növekedés és az innováció útjára léptünk. További feladatok állnak előttünk 2015-ben. Javítani fogjuk a mobil üzletág jövedelmezőségét, és továbbra is a számítástechnika következő irányzataira koncentrálunk.”


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Telefont rabolt az áldozata fejére taposó gonosztevő

hét jan 19 , 2015
Rövid időn belül beazonosították és elfogták a bajai rendőrök az utcai rablót. A sértettnek visszaadta a nyomozó az elrabolt telefont. Egy bevásárlásból hazatartó 19 éves lány Baján 2015. január 11-én a kora esti órákba egy félreeső utcában sétált, amikor váratlanul egy ismeretlen személy hátulról a földre rántotta, és a vállán […]
tolvaj

És még ez is...