Integrál a Kürt

logelemző szoftverA Kürt Zrt. tavaly szeptemberben indított projektjét a magyar állampolgárok a NKFIH-n keresztül bő 150 millió forinttal támogatnak — jelentette be valami furcsa okból május végén a Kürt Zrt.

Az Integrált biztonsági öntanuló naplóelemző, automatikus, intelligens riportkészítő, monitorozó és szervezeti kockázatelemző virtuális appliance fejlesztése című projekt egy többfunkciós, integrált, biztonsági és öntanuló elemző rendszer, mely egy logelemző, logtároló, monitorozó appliance alkalmazás virtuális környezetre történő fejlesztése, és egy IT GRC alkalmazás biztonsági kockázatkezelő funkcióinak integrálása révén jön létre. Az öntanuló monitorozó és logelemző rendszer automatikusan figyeli az ügyfél informatikai rendszerének biztonsági állapotát és szükség esetén beavatkozva újabb típusú incidensriportokat hoz létre. A felhasználó teljes informatikai rendszerének leírása megtalálható egy leltátban. Abban az esetben, ha valamely felügyelt alrendszerben egy incidens keletkezik az inventory által rögtön megállapítható, hogy melyek az alrendszer függőségei, kapcsolatai. Az üzleti hatáselemző majd kockázatmenedzsment modulból pedig azonnal megállapíthatók a lehetséges üzleti károk, és a védekezés és hibaelhárítás szükséges mértéke és időintervalluma.

Az öntanuló képesség az inventory és a loggyűjtő rendszer logjainak vizsgálata alapján jön létre, mely alrendszerek figyelik a változásokat és átvezetik azokat a teljes rendszerbe. Mint a társaság közleményében olvasható, a kutatás-fejlesztés szükségességét és a fejlesztendő termék újszerűségét az alapozza meg, hogy jelenleg a piacon lévő hasonlóan komplex termékeket csak nagy erőforrás-igénybevétellel lehet működtetni ellentétben a mi öntanuló rendszerünkkel. A jelenleg elérhető rendszerek esetén természetesen nagy hardver és szakember erőforrásigényről is beszélhetünk. Az öntanuló rendszer kiküszöböli a folyamatos paraméterezés szükségességét, amivel jelentősen csökken a humán oldali erőforrásigény.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pávatánc: egyre messzebb a pedagógusok fizetésének emelése

pén júl 22 , 2022
ShareTweetPinShareAz Európai Bizottság (EB) szerint Magyarország nem mindenben megfelelő korrekciós intézkedéseket nyújtott be a feltételességi mechanizmus keretében. Bár az EB tudomásul vett több, Magyarország által javasolt korrekciós intézkedést, valamint más eljárásokban tett kötelezettségvállalási terveket, de úgy véli, hogy a magyar kormány még nem mindenben megfelelő korrekciós intézkedéseket nyújtott be az […]
Pengő

És még ez is...