Innováció: kihívások, amellyel az it-vezetők szembesülnek II.

DellA Dell tanulmánya szerint az informatikai döntéshozók több mint egyharmada a „növekvő mennyiségű adatok beszerzését, összegyűjtését, kezelését és felügyeletét” tekinti az egyik legnagyobb kihívásnak. A vállalkozások felgyorsíthatják innovációs terveiket, és kiemelkedhetnek versenytársaik közül, ha újragondolják a célkitűzéseiket, és három kulcsfontosságú területre összpontosítanak.

Innováció a peremhálózatokon
A jövőben a legtöbb adatot a valós idejű feldolgozás érdekében a peremhálózatokon fogják létrehozni, amely egy korábban még nem látott új innovációs korszakot fog megnyitni. Az intelligens járművek önállóvá válnak, a telemedicina megszünteti az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés akadályait, és a digitális városok emberek milliárdjainak az életét fogják megkönnyíteni. Ahogy az adatok súlypontja egyre inkább átkerül a peremhálózatokra, a szervezetek több valós idejű, szolgáltatásminőséget javító, pillanatok alatt elvégzendő funkciót várnak el az informatikától. A szervezetek kezdik felismerni, hogy nem mindig praktikus az elosztott adatokat egy adatközpontban vagy nyilvános felhőben található központosított infrastruktúrába küldeni, mivel az adatokat időben kell feldolgozni és elemezni. Ehelyett kulcsfontosságú, hogy az infrastruktúra ’közelebb kerüljön’ a peremhálózati helyekhez, ahol az adatokat létrehozzák és felhasználják. Ez új kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogyan lehet egységes infrastruktúrát és adatkezelési megközelítést bevezetni a központ és több felhőszolgáltató, illetve a számos peremhálózati hely között, és a kihívások itt még nem érnek véget.

A valóság az, hogy nem létezik általánosan alkalmazható megoldás, azonban az informatikai vezetők fontos szerepet tölthetnek be ezeknek a kihívásoknak a legyőzésében. Például létrehozhatnak egy üzemeltetési központot és egy hibrid felhőt a peremszolgáltatásoknak, és ezeket az eszközök egyre szélesebb köréhez csatlakoztatva elősegíthetik az egységes adatkezelés megerősítését. Biztosíthatják egy egységes fejlesztési környezet fenntartását, amely modern alkalmazások létrehozására, futtatására és kezelésére szolgál. Befektetéseket eszközölhetnek a peremhálózat-felügyeleti platformok, alkalmazások és eszközök biztonságos infrastruktúrája területén, amely kulcsfontosságú a hatalmas mennyiségű adat létrehozásához és feldolgozásához. Emellett a peremhálózati ökoszisztéma megismerésével az informatikai vezetők könnyebben megérthetik, hogyan szabhatják személyre a megoldásokat a leghatékonyabb módon, a saját üzleti igényeiknek megfelelően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

4iG: még jobb minden, ha a legeslegvége is jó

pén jan 1 , 2021
Azt hittük, hogy december 29-e az utolsó nap az évből, amikor a 4iG Nyrt. még megnyer egy több százmilliós tendert. Tévedtünk, hiszen volt még két nap az évből. A 4iG ugyanis csaknem 773 millió forint plusz áfa értékű szerződést kötött a Külgazdasági és Külügyminisztériummal az egységes tűzfal- és kibervédelmi rendszer […]
Külügyminisztérium

És még ez is...