Ingyenes üzenetküldő és tárcsázó alkalmazás a Vodafone kínálatában


A közelmúltban bejelentett számos készülék újdonság után immár elérhető az alkalmazás boltokban a Vodafone saját fejlesztésű ingyenes alkalmazása, a kommunikációt megkönnyítő Call+, jelentette be a szolgáltató. A Call+ alkalmazás a Vodafone csoport saját fejlesztésű alkalmazása, amely a népszerű üzenetküldő és VoIP szolgáltatásokkal ellentétben a GSM technológiára (a GSMA Rich Communications Service platformjára) épül. A hasonló alkalmazásoktól a Call+ a jobb hangminőség mellett abban is különbözik, hogy lehetővé teszi az hívások fontosságának és/vagy témájának előre jelzését és többek között, ha a „hívott fél” éppen nem érhető el, akkor könnyen lehet neki hang-, vagy szöveges üzenetet hagyni.

A Call+ ötvözi a hasonló alkalmazásoknál megszokott kényelmi funkciókat – alkalmazáson belül lehet képet, tartózkodási helyet, vagy éppen naptár bejegyzéseket küldeni, mi több: videó hívást is lehet kezdeményezni. Amennyiben a hívott fél nem Call+ használó – nem Vodafone előfizető, vagy nem töltötte le az alkalmazást -, akkor a hívás tárgya sms-ben, a csatolt kép, vagy tartózkodási hely pedig mms-ben érkezik majd meg. Amennyiben a hívott fél is rendelkezik Call+-szal, és wifin vagy mobilinterneten fogadja az üzeneteket, akkor a megosztott tartalmak az interneten kerülnek továbbításra, tehát nem járnak külön költséggel.

A Call+ hanghívások nem VoIP alapúak, a Vodafone hálózatán zajlanak. A hívások és az elküldött üzenetek ára az előfizetett csomag díjszabása szerint alakul, azaz a korlátlan Red/Red EU szolgáltatáscsomagokkal, vagy többek között Go+ tarifával a Call+ hívásoknak sincs külön költsége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb szuperszámítógép Debrecenben

pén szept 18 , 2015
Mintegy 1,7 milliárd forint értékű szuperszámítógéppel bővül a Debreceni Egyetem (DE) idén júniusban átadott központja – jelentette be az intézmény kancellárja. Bács Zoltán elmondta: a Szuperszámítástechnika a felsőoktatásban nevet viselő projekt keretében idén júniusban adták át a Leo fantázianévre hallgató szuperszámítógépet, amely bekerült a világ 500 legerősebb gépe közé, s […]
ZX-81