Ingyenes internet-hozzáférési pontok ezreit állítja fel az Európai Unió

Politikai megállapodásra jutottak az uniós intézmények az úgynevezett WiFi4EU kezdeményezésről, amelynek értelmében 2020-ra ingyenes internet-hozzáférési pontok ezreit fogják kiépíteni a kontinensen – jelentette be az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament közötti egyezség értelmében 120 millió eurót különítenek el a programra, amelynek keretében hat-nyolcezer településen állítanak fel ingyenesen használható wifi-hálózatot köztereken, kórházakban, könyvtárakban, parkokban és más helyszíneken. „A kezdeményezés javítani fogja az összeköttetést, különösen azokon a helyen, ahol korlátozott a hozzáférés az internethez” – hangsúlyozta Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos. „A WiFi4EU üdvözlendő első lépés, de sokkal többet kell tenni a szélessávú kapcsolat EU-szintű megteremtésének érdekében” — tette hozzá.

A programra olyan települések pályázhatnak, amelyekben még nem működik ingyenes wifi-hálózat. Az unió a rendszer telepítését finanszírozza majd a tervek szerint, a működtetési költségeket nem. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke tavaly szeptemberben arról számolt be, hogy 2020-ig az EU minden városában elérhetővé kívánják tenni az ingyenes vezeték nélkül internetszolgáltatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Cseh bíróság: Oroszországnak és az Egyesült Államoknak egyaránt kiadható az orosz hacker

csü jún 1 , 2017
Oroszországnak és az Egyesült Államoknak egyaránt kiadható Jevgenyij Nyikulin orosz hacker, akinek kiadását Moszkva és Washington egyaránt kérte Csehországtól – döntött a prágai városi bíróság. Az orosz hacker a bírósági döntés azon részét, hogy az Egyesült Államoknak is kiadható, azonnal megfellebbezte, így az ügy a legfelsőbb bíróság elé kerül. A […]

És még ez is...