Ingyenes előadásokkal segítik a magyar kkv-k digitális fejlődését

sm-konferenciaIngyenes előadásokkal segítik a kis- és középvállalkozások (kkv) digitális fejlődését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által életre hívott Modern Vállalkozások Programja! – Vállalkozz digitálisan! projekt.

A program 2016 tavaszán indult egyebek között díjmentes infokommunikációs tanácsadást és auditot nyújtanak a cégeknek, különös tekintettel a tájékoztatásra a rendelkezésre álló pályázati forrásokról. A kkv-k számára országszerte 127 információs napot rendeznek. Eddig megrendezett 59 információs napra több mint háromezer vállalkozó regisztrált. A programban a 27 IKT tanácsadó eddig több mint 2300 cégvezetőnek nyújtott tanácsadást és végezte el az auditálást.

A vállalkozások több mint ötven százaléka a javasolt fejlesztések bevezetését követően megkapta a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést – közölték. Az informatika audit rávilágít arra, hogy a magyar cégeknek iparágtól függetlenül van még hova fejlődniük it-területen. Nem használják tudatosan a digitális eszközök kínálta lehetőségeket, ezzel jelentős digitális hátrányba kerülhetnek európai uniós versenytársaikkal szemben – írták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Black Friday -- Spórolj meg többet!

pén nov 25 , 2016

Friss, ropogós