Ingyen van, mégis fizetni kell érte: csúnya jövő vár ránk II.

okostelefonJövőre agresszívabb és okosabb kibertámadások várnak ránk. A kártevők folyamatos átalakításával a bűnözők még pontosabb, személyre szabott támadásokat indíthatnak, amelyeket olyan aktuális trendekre fűznek fel, mint a koronavírus-világjárvány. A G DATA előrejelzése szerint a vállalatoknak és a magánszemélyeknek is összetettebb számítógépes támadásokkal kell szembenézniük jövőre.

Az okostelefonok a következő évben is a támadók kedvelt célpontjai maradnak. Komoly problémát jelenthetnek majd az úgynevezett fleeceware alkalmazások, amelyek rövid és ingyenes teszteket kínálnak, de közben rejtett havi előfizetéshez vezetnek, amelynek összege az évi ötvenezer forintot is meghaladhatja. Itt az „apróbetűs” rész lényege, hogy az alkalmazás törlése még önmagában nem mondja le az előfizetést. A nagyságrendet érzékelteti, hogy 2020-ban eddig több mint hatszázmillió felhasználó telepített ilyen alkalmazást a Google Play áruházból. A megtévesztésben a közösségi médiát is felhasználó, agresszív hirdetési kampányok és a hamis ötcsillagos értékelések is segítenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Tungsram gyárthatja és forgalmazhatja a DoBoxot

vas dec 20 , 2020
Az Apple felhasználók életét (és a pénztárcáját) könnyíti meg egy magyar startup készüléke, a DoBox. A hazai és globális piaci bevezetésben most a Tungsrammal működik együtt a Fruitdock. A Las Vegas-CES-en 2019-ben Innovációs Díjat nyert egy magyar startup, a Fruitdock Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kütyüje, a DoBox. Ez a készülék […]
DoBox

Friss, ropogós