Ingyen telefonálásban is lemaradtunk

telefonxAz Európai Unió tagállamai közül Magyarországon a legkisebb azon háztartások aránya, amelyek kihasználják az interneten keresztüli telefonálás lehetőségét: csak a háztartások valamivel több, mint negyede telefonál ingyenes online csatornákon keresztül, miközben az uniós átlag 32 százalék – hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság egy friss felmérésére hivatkozva az Internetet.hu távközlési összehasonlító portál. A hálózaton keresztül olcsóbb nemzetközi hívásokat a magyar háztartások csupán négy százaléka bonyolít le, míg az uniós átlag hat százalék. Magyarország jelentősen elmarad a kelet-közép-európai régió többi országától is, pedig ha többen élnének az alternatív lehetőségekkel, nagymértékben csökkenthetnék távközlési költségeiket. Míg Magyarországon csupán a háztartások 27 százaléka használ ingyenes VoIP (Voice over IP) szolgáltatásokat, addig ez a szám Csehországban 48, Horvátországban 45, Szlovákiában 39, Lengyelországban 34, Ausztriában pedig 33 százalék; Magyarország csak Romániát előzi meg — írja az MTI.

Az okok
Az Internetet.hu szerint az ingyenes hanghívásra előszeretettel használt mobilinternet Magyarországon immár évek óta hagyományosan nem képes jelentősen bővülni. Az egy főre jutó havi adatforgalom több éve egy gigabájt körül stagnál, és bár egyre többen használnak mobilnetet, továbbra sem következett be az áttörés. A másik ok, hogy a szolgáltatók Magyarországon tudatosan korlátozzák az ingyenes vagy olcsó hívásokat és üzenetküldést lehetővé tévő szolgáltatások és alkalmazások használatát. Letiltják például a Viber, a WhatsApp vagy a Skype forgalmát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új helyen a Budapesti Távtanulási Központ

sze ápr 30 , 2014
Átadták a Budapesti Távtanulási Központ új létesítményét, amely a Hageni Távegyetem egyetlen nem német nyelvterületen működő központjaként segíti Magyarországon és a környező országokban a hallgatókat. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a távtanulási központ és a Német Felsőoktatási Információs Központ mostantól a Madách Trade Centerben található. A Budapesti Távtanulási Központ 1991 […]
tanuló osztály