Ingyen segít a Békéltető testület


A külföldi webáruházakkal kapcsolatos vitás ügyekben Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület hoz döntést ingyenesen és gyorsan – hívta fel a figyelmet a testület közleménye. Mint írják, Magyarországon a 31 százalékos európai uniós átlagot meghaladóan 38 százalékos az online vásárlással összefüggő problémás ügyek száma. A békéltető testület segítségével az ügyek közel negyven százalékában egyezségre jutnak a felek. A fogyasztónak így nem kell perre mennie, a bírósági út helyett békésen tudja rendezni a vitát a céggel.

Ha egy másik tagállami webáruházzal támadt vita, egyedül a testület dönti azt el ingyenesen és gyorsan, előtte persze törekszik az egyezség létrehozására. Mindezt már anélkül, hogy a panaszosnak számítógépe mellől fel kellene állnia: a kérelem online is benyújtható a www.bekeltet.hu internetes weboldalon – írták. A szervezet díjmentesen nyújt jogi tanácsot a fogyasztói jogokról, kötelezettségekről, legyen szó akár garanciáról, számlatartozásról, egy rosszul sikerült utazásról, vagy tönkrement műszaki cikkről.

[sam id=”11″ codes=”true”]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hang alapján fel lehet ismerni a Parkinson-kórt

hét okt 12 , 2015
A beszélő hangja alapján a Parkinson-kór felismerésére alkalmas algoritmust fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem kutatói egy nemzetközi beszédtechnológiai versenyre — tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t. A Computational Paralinguistic Challenge elnevezésű megmérettetésen a feladat a beszédben rejlő információk kinyerése automatikus módszerekkel. Minden évben 20-25 nemzetközi csapat indul, idén […]

Friss, ropogós