Ingyen áll át digitálisra a Magyar Telekom

smartvA Magyar Telekom telekommunikációs hálózatán végzett korszerűsítési folyamat újabb fontos állomáshoz érkezett. A vállalat – az elmúlt hónapokban végzett folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően – nyár végétől kódolatlan digitális kábeltelevízió-szolgáltatást vezet be analóg kábeltelevíziós előfizetéssel rendelkezők számára. A helyi tévécsatornákat nem érintő fokozatosan végrehajtott váltás a meglévő szolgáltatások havi díjában és csatornakínálatában nem jelent módosulást – vagyis az érintettek változatlan áron lényegesen jobb minőségben tévézhetnek. A digitális televíziózás amellett, hogy látványos kép- és hangminőség-javulást tesz lehetővé számukra, többek között elektronikus műsorújságot valamint gyerekzárat is biztosít. Így miközben a televízión keresztül is lehet műsorújságot lapozgatni, a kiskorú gyermekek biztonságos televíziózásáról is gondoskodhatnak.

Az EUROscart, vagy RCA-csatlakozóval ellátott (hagyományos képcsöves) tévékészülékkel rendelkezőknek megfelelő jelátalakítóra, azaz – a televízióhoz szakember segítsége nélkül is csatlakoztatható – médiakonverterre van szükségük, amelyet a Magyar Telekom díjmentesen juttat el az érintett analóg ügyfeleknek. Ha pedig valaki több készüléken is szeretné nézni a kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatást, és nincs digitális jelátalakítós DVB-C tuneres tévékészüléke, akkor a Magyar Telekom ügyfélszolgálatán, vagy webes felületén keresztül további médiakonvertert is vásárolhat. Persze a jelátalakító beszerzése helyett a régi készülék korszerű (DVB-C tuneres) tévére cserélése is megoldás lehet.

Az augusztus1-jétől kezdődő, körzetektől függően különböző időpontokban végrehajtott minőségi változás azokat is érinti, akik az IPTV szolgáltatás mellett két vagy akár több tévékészüléken, további havi díj nélkül vesznek igénybe analóg szolgáltatást. Nekik, ha megfelelő (Magyarországon forgalmazott „lapos” televíziók döntő többségében rendelkezésre álló digitális jelátalakítós, DVB-C tuneres) tévékészülékkel rendelkeznek, érdemes mielőbb, még augusztus előtt behangolni az új digitális csatornákat a tévékészülék leírásának megfelelően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Antenna Hungária a Huawei-t választotta

ked jún 9 , 2015
A Huawei Technologies kamionos roadshown mutatta be Magyarországon a 2015. évi, barcelonai GSMA Mobile World Congress-t követő, legújabb, az üzleti felhasználóknak szánt csúcstechnológiájú termékeit. Az Antenna Hungária Zrt., a Lantel Kft. rendszerintegrátor és a Huawei Enterprise üzletága a rendezvényen bejelentette azt is, hogy két, egyenként száz terabájt kapacitású, úgynevezett OceanStor […]
szerver