Információtechnológia: így hatszorozhatod meg a vagyonodat egy év alatt

juanCégének, az Alibabának múlt heti tőzsdére vonulása után 18 milliárd jüannal gazdagodva Jack Ma a legtehetősebb ember ma Kínában, ahol az előző évekhez hasonlóan 2014-ben ismét rekordot döntött a vagyonosok száma. A leggazdagabbak éves listáját összeállító Hurun Kutatóintézet statisztikái szerint az 50 éves Ma mintegy 150 milliárd jüanos (25 milliárd dollár) vagyonnal rendelkezik. Jack Ma a Hurun-listán tavaly még csak a 29. helyen állt. Az Alibaba-alapító a lista élén az ingatlanpiacon vagyont szerzett Dalian Wanda cég vezérét, Vang Csien-lint váltja, akinek 24,2 milliárd dolláros vagyona idén már csak a második helyhez elegendő.

Változás történt a harmadik helyen is, ahonnan a Tencent technológiai óriás fejét, a 18,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Pony Ma-t az ötödik helyre taszította Li Ho-csün, a megújuló Hanergy energiaipari óriáscég vezetője, akinek vagyonát 20,8 milliárd dollárra teszik. A negyedik helyen áll Cong Csing-hou, a Vahaha italipari vállalat vezetője, aki tavalyi második helyéről csúszott le. A legvagyonosabb tíz ember közül öten az információtechnológiai iparág képviselői, ami az ágazat komoly előretörését mutatja. Korábban jellemzően ingatlanpiaci befektetők, illetve fogyasztói cikkeket gyártók uralták a listát — írja az MTI.

A legalább kétmilliárd jüannal (326 millió dollár) rendelkezők száma idén – mint az előző években rendre – rekordot döntött, a tavalyi 1 017-ről 1 271-re nőtt. A lista első 300 helyén állók teljes vagyona 1400 milliárd dollárt tesz ki, ami az éves kínai bruttó hazai termék (GDP) 15 százaléka. Dollárban számolva 2014-ben már 354 milliárdosa van a kelet-ázsiai országnak, miközben tíz évvel ezelőtt még csupán három ember tartozott ebbe a táborba. Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a tíz leggazdagabb közé, idén 7,4 milliárd dollárra volt szükség, ami 20 százalékkal több mint egy évvel korábban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Műanyag laptopot nyomtattak 3D-technológiával

csü szept 25 , 2014
Műanyagalapú laptopot nyomtatott 3D-technológiával egy kis londoni kutatócsoport. Tervük, hogy a Kicksarter közösségi finanszírozási portálra vigyék az ötletet, és elkészítsenek egy otthoni laptopnyomtató készletet. Az FLA bioműanyagból nyomtatott, Raspberry Pi-alapú laptop akkumulátora 6-8 órát bír, és wifi is van benne. Képernyője 13,3 hüvelykes, billentyűzet és érintőlap tartozik hozzá. Az otthon […]
IBM Thinkpad

Friss, ropogós