Infokommunikációs csomaggal bővül a Segítő kezek program

Jeneine-Rubovszky-CsillaInfokommunikációs fejlesztési csomaggal bővül a szociális alapellátást kiegészítő Segítő kezek program, amelyhez mára mintegy 155 önkormányzat csatlakozott országszerte — közölte Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) idősek szociális alapszolgáltatásainak infokommunikációs fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa az MTI érdeklődésére. Jeneiné kitért arra is, hogy a program során készített országos hatástanulmányból kiderült: a magány egyre nagyobb problémát jelent az idősek számára a fizikai és szellemi hanyatlás, családtagoktól, segítőktől való fizikai és szellemi függőség, időskori depresszió, elesettség és betegség mellett.

A szépkorúak problémáira további megoldást kínál a Segítő kezek program új, infokommunikációs eszközöket tartalmazó modellprogramja – ismertette a miniszteri biztos. A modellprogram során megtanítanák az időseknek az internet, a Skype és az okostelefon használatát, valamint kapnának egy vészjelző karperecet is, amely méri a vérnyomást és képes jeleket küldeni az orvosoknak, hogy még az esetleges rosszullét előtt be tudjanak avatkozni – mondta. A karperec emellett a rendőrséget is értesíti az idős személy ellen irányuló bűncselekmény esetén, ezzel a biztonságot szolgálja – ismertette Jeneiné. A Segítő Kezek infokommunikációs modellprogramban résztvevők térítésmentesen jutnak az eszközökhöz — írj az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csehszlovákia: a DBH Group erősít

ked ápr 21 , 2015
A nemzetközi jelenlétének erősítése érdekében a DBH Group április 1-i hatállyal átvette az Exact tevékenységeit Csehországban és Szlovákiában, így immár öt országban van jelen a holland üzletiszoftver-szállító kizárólagos partnereként. Az Exact teljes cégcsoportok számára kínál hatékonyan használható, teljeskörű, integrált vállalatirányítási megoldást. A befektetési és üzleti szolgáltatásokkal foglalkozó holland-magyar DBH Group […]

Friss, ropogós