Infokommunikációs akciótervet fogadott el a kormány

A kormány 2014 végén elfogadta az infokommunikációs szektor 2014-2020 közötti fejlesztési irányairól szóló úgynevezett Zöld könyvet, amelynek célja, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia által megfogalmazott célkitűzések megvalósításához szükséges lépéseket részleteiben bemutassa. A dokumentum a stratégiához hasonlóan együttesen kezeli az infrastruktúra, a digitális kompetencia, a digitális gazdaság és állam lehetséges fejlesztésének és ösztönzésének lehetőségeit.

A stratégia és a Zöld könyv a kitűzött célok eléréséhez olyan eszközöket jelöl ki, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország az évtized végére az átlagot már ma is meghaladó mutatók esetében megőrizze pozícióit, a jelenleg lemaradást jelző területeken pedig ledolgozza hátrányát. A dokumentum számba veszi a szükséges eszközöket, erőforrásokat, és kijelöli az egyes intézkedések megvalósításáért felelős szerveket, intézményeket. A Zöld könyv elfogadása lehetővé teszi, hogy az Operatív Programok brüsszeli jóváhagyását követően az azokban megjelölt új infokommunikációs célú programok, pályázatok elinduljanak.

Zöldkönyv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Összegyűltek az alakfelismerők

ked jan 27 , 2015
A KÉPAF 2015 a magyarországi Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társaságának 10. országos konferenciája, a képfeldolgozással és alakfelismeréssel foglalkozó hazai kutatók legjelentősebb nemzeti találkozója. A 2013-as Bakonybéli konferencia után a 2015-ös rendezvényt a Kecskeméti Főiskola szervezi január 27-től 30-ig a Varga Tanyán, Kerekegyházán. A konferencián az elfogadott cikkek előadói mellett meghívott előadók […]
sexy