Infokommunikációs akadálymentesítés Veszprémben

1
invitel
Kósa Ádám, a SINOSZ elnöke, Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója és Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház együttműködése révén Magyarországon elsőként valósul meg egy közintézmény infokommunikációs akadálymentesítése. A SINOSZ KONTAKT Tolmácsszolgáltatás márciusban indult tesztidőszakának következő lépéseként húsz táblaszámítógépet üzemeltek be a veszprémi kórházban, így a siket és nagyothalló betegek a jelnyelvi tolmácsok személyes jelenléte nélkül, önállóan is „szót érthetnek” a kórház dolgozóival.

A program iránti elkötelezettségünket azzal is hangsúlyozni kívánjuk, hogy ügyfélszolgálati irodáinkat folyamatosan akadálymentesítjük a hallássérült ügyfelek számára is – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója. Hozzátette, az együttműködés keretében már megtörtént a szegedi, nemrégiben pedig a veszprémi Invitel Pont élesítése, a munkatársak képzése, valamint az Invitel Pontok szükséges eszközökkel való felszerelése. Így a KONTAKT Tolmácsszolgálatot saját eszköz nélkül is igénybe vehetik mindazok a hallássérültek, akik felkeresik ezeket az Invitel Pontokat.

One thought on “Infokommunikációs akadálymentesítés Veszprémben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ipari internet: csatlakozott az ABB

ked dec 9 , 2014
Az ipari robotokat gyártó svéd ABB csatlakozik a több mint száz céget, szervezetet és egyetemet tömörítő Industrial Internet Consortium-hoz (IIC), amelynek célja legjobb gyakorlatok és erőteljes szabványok népszerűsítésén keresztül az ipari internet térhódításának felgyorsítása. Az ABB évek óta segíti az ipari internet fejlesztését a cég vezérlőrendszerei, kommunikációs technológiája és ipari […]
internet

És még ez is...