Indulj újra: az IVSZ Windows üzemmódra váltana

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) friss felmérése alapján szükségesnek tartja a gazdasági mentőakciók részeként egy digitális újraindítási program haladéktalan megtervezését és elindítását.

A programnak különösen az oktatásra, a munkavállalók és a kisvállalkozások digitális felkészültségére, illetve a válság által leginkább sújtott ágazatok digitális fejlesztéseire kell fókuszálnia. A felmérés alapján az ágazat szereplőivel egyetértésben az IVSZ is szorgalmazza, hogy az informatikai szektor és a digitális gazdaság támogatása is váljon szerves részévé az állami gazdaságvédelmi intézkedéseknek. Az IVSZ a beérkezett javaslatok (lásd a lenti felsorolást) részletes feldolgozása alapján összefoglalja és a kormányzati döntéshozók rendelkezésére bocsátja a digitális ágazat válságkezelő javaslatait, egyben kezdeményezi a gazdaság digitális újraindítását támogató program közös kidolgozását a magyar nemzetgazdaság új növekedési pályára állítása érdekében.

Szektorsemleges gazdasági mentőcsomag, amelytől a vállalatok működőképességének fenntartása és a munkahelyek megtartása érdekében mielőbbi állami bér- és járulékfizetési támogatást várnak.
• Egy esetleges bértámogatás esetén nem szabad megfeledkezni az önfoglalkoztatókról (egyéni vállalkozók, KATA-s cégek, mikrovállalkozások) sem.
• A már megítélt, illetve a még pályázható uniós források kifizetésének felgyorsítása, új források elérhetővé tétele, a digitális fejlesztések felgyorsítását célzó konstrukciók bevezetése.
• Az állami és önkormányzati megrendelések felpörgetése, új beszerzések elindítása, illetve a folyamatban lévők kifizetésének előre hozatala.
• Kapjanak kiemelt hangsúlyt a digitális képzések és átképzések, a digitális kompetenciák fejlesztése és az oktatás digitalizálása.
• Az oktatásban, a távoli munkavégzésben és a kapcsolattartásban kényszerűségből használatba vett digitális (szükség)megoldások egy részét a válságot követően le kell cserélni, illetve a gazdaság és a társadalom egészét fel kell készíteni a hasonló sokkhatások jövőálló digitális megoldások segítségével történő kezelésére.
• A magas fix költségek (pl. irodabérlet) mellett esetleg újra kialakuló körbetartozások miatti leépítések féken tartása, egy esetlegesen kialakuló üzleti bizalmi válság megakadályozása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

szo ápr 11 , 2020
A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán. A jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzetben az offline kereskedelem nehezen éri el célközönségét. A hagyományos kereskedelem és a vásárlók támogatásának érdekében, akik biztonságosan szeretnék élvezni […]
Monica Cadogan, a Vivre vezérigazgatója és társalapítója

Friss, ropogós