Indulhat a 450 MHz-es tender

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közzétette a 450 megahertzes frekvenciasáv szabad részeire kiírt pályázatának dokumentumait – közölte az NMHH az MTI-vel. A pályázatra 2014. január 15-én várja a jelentkezéseket az NMHH. A 450 MHz-es frekvenciasávban tíz évre jogosultságot elnyerő pályázó kötelezettsége elsősorban a digitális közszolgáltatások fejlesztése lesz. A frekvencia segítségével hatékonyabbá tehető az elektronikus útdíj fizetési rendszer működtetése, a járási hivatalok és kistelepülési kormányablakok pedig bekapcsolhatóak lesznek az országos digitális vérkeringésbe. A frekvenciasávon folytatott adatátvitel támogathatja az elektronikus házi őrizeti rendszer megerősítését, hatékonyabbá teheti a készenléti és segélyszolgálatok kommunikációját, és olyan sokakat érintő szolgáltatások fejlesztéséhez járulhat hozzá, mint az anyakönyvi rendszer, a távfelügyelet vagy a városi közlekedési tájékoztató rendszerek. Ezen túl a frekvenciasáv kiválóan alkalmazható az intelligens mérési rendszerek (smart metering), illetve a gépek közötti (Machine-to-Machine/M2M) kommunikációs kapcsolatok kiépítéséhez.

(A kiírás szerint 54 hónapon belül kétmillió végpont kiszolgálására kell képesnek lennie a rendszernek. Erős a gyanúnk, hogy az okosmérők nagyon gyorsan el fognak terjedni Magyarországon. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb Fraunhofer projektközpont Budapesten

hét dec 9 , 2013
Újabb magyar projektcentrum megalapításáról írtak alá szándéknyilatkozatot pénteken Berlinben a legnagyobb európai alkalmazott kutatási szervezet, a német Fraunhofer Társaság nyílt kommunikációs rendszerekkel foglalkozó intézete (FOKUS) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a két ország kormányának képviselői. A szándéknyilatkozat alapján a Fraunhofer Társaság új magyar projektcentruma felhőalapú megoldások kifejlesztésén […]

Friss, ropogós