Indulatok, avagy így kerüljük el a leggyakoribb e-mail küldési bakikat! III.

emailAz e-mail továbbra is az egyik elsődleges kommunikációs csatorna, mind személyes, mind szakmai életünkben. Mégis, gyakran kárt okozunk magunknak az e-mailek használata során. Íme a leggyakoribb hibák, amelyeket az e-mailekkel kapcsolatban elkövetünk, és hogy mit tegyünk azért, hogy elkerüljük őket.

Soha ne küldjünk e-mailt érzelmileg felindult állapotban, ugyanis ez még visszaüthet a jövőben ─ barátságokba, vagy akár a munkánkba is kerülhet! Inkább várjunk pár percet, és nyugodt állapotban rendezzük a gondolatainkat! Ha úgy érezzük, hogy mindenképpen ki kell adnunk magunkból frusztrációnkat, nyissunk meg egy új e-mailt, (persze bizonyosodjunk meg arról, hogy nincs e-mail cím vagy név kiválasztva a címzett szekcióban), és írjuk le pontosan, amit gondolunk! Ezután tartsunk egy kis pihenőt, például sétáljunk egy kicsit, vagy főzzünk magunknak egy kávét! Amikor pedig visszatérünk, töröljük az üzenetet, és kezdjük elölről! Az is segíthet, ha megkérjük egy munkatársunkat vagy egy barátunkat, hogy küldés előtt olvassa el, véleményezze a levelet. Ami még ennél is jobb lehet, az az, ha már kellőképpen nyugodtnak érezzük magunkat, akkor vegyük fel a telefont, és egyszerűen csak beszéljünk az illetővel, vagy egyeztessünk egy személyes találkozót, hogy négyszemközt rendezhessük a nézeteltérést. Nem mindig egyszerű megítélni valaki szándékát csupán egy e-mail alapján, a mondandónk sokszor sokkal jobban hangzik telefonon vagy személyesen. Ne feledjük: ha egyszer elküldtük a levelet, az örökké megmarad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kávékészítő robotok is lesznek a téli olimpián

ked nov 9 , 2021
A pekingi szervezők szerint több tennivalójuk is lesz a robotoknak, amelyeket a tokiói olimpia mintájára „állítanak majd csatasorba” Kínában. A logisztikai feladatok mellett kávé készítésre és érintésmentes kézbesítésre is alkalmasak lesznek, ki tudják kerülni az útjukban levő tárgyakat, és automatikusan újratöltik magukat a feladatuk befejezése után. A robotok a Vukoszung […]
kávé

És még ez is...