Indul a Velotrack m2m kerékpárbiztonsági eszköz sorozatgyártása

VelotrackHamarosan megkezdődik a Vodafone m2m technológiájára épülő Velotrack biztonsági rendszerrel szerelt kerékpárok sorozatgyártása – jelentette be Antal Csaba, a Velotrack projekt tulajdonosának, a Hargamon Kft.-nek az üzletfejlesztési vezetője. A Velotrack egy biztonságtechnikai szolgáltatás kerékpárosok részére. A kerékpárba épített eszköz GPS vevővel, mozgásérzékelővel gyűjti az adatokat, és a Vodafone m2m (machine-to-machine) kártyájával elküldi az adatokat egy szerverközpontba. A tulajdonos az okostelefonja segítségével lezárhatja a kerékpárt és értesítést kaphat, ha egy illetéktelen akár csak megmozdítja azt. Az alkalmazással a felhasználó láthatja a statisztikákat a megtett útjairól, de amennyiben van rá jogosultsága, akár családtagjai, ismerősei útvonalait és éppen aktuális tartózkodási helyüket is láthatja.

A Velotrack projekt keretében 2015 elejére készült el az a kerékpárokba beépíthető rendszer, amellyel el lehetett kezdeni a tárgyalásokat kerékpárgyárakkal, akik már a gyárban beépítik a Velotrack rendszert a termékükbe, mondta Antal Csaba. Az első megrendelő az osztrák Biketronic e-bike, azaz elektromos rásegítéses kerékpárgyártó. Sajnos külön termékként egyelőre nem kívánják az eszközt forgalmazni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2016-ban ugrásszerű fejlődés várható

pén okt 16 , 2015
A Rentaserver Kft. friss felmérése szerint a magyar kkv-k a korábbiaknál nagyobb hajlandóságot mutatnak az it-beruházások növelésére. Míg 2014-ben a megkérdezett vállalatok közel nyolcvan százaléka vélte úgy, hogy 2015-ben it-beruházásaik stagnálni, közel 17 százalékuk szerint kis mértékben növekedni fog, és csak 2,5 százalék tervezett jelentős bővítést, addig 2016-ra ezek a számok […]

Friss, ropogós