Indul a KKV Technológia Plusz Hitelprogram

Magyar fejlesztési Bank - MFBÁllítólag a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) erősítené a Kormány: indul a GINOP Plusz program 1. prioritásához tartozó KKV Technológia Plusz Hitelprogram.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint az európai uniós forrásokból megvalósuló program keretei között a magyarországi kkv-k nulla százalékos fix kamat mellett igényelhetnek kedvező finanszírozást új fejlesztéseik és értéknövelő beruházásaik megvalósításához. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megjelölt fiókjaiban lesz elérhető.

A hitelprogram célja a magyarországi kkv-k termelékenységének és hozzáadott értékének növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül. További cél a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, lehetővé téve energiahatékonysági beruházásokat is. A pályázó vállalkozások ügyletenként tíz és százmillió forint közötti hitelösszeget igényelhetnek, a teljes futamidő alatt fix, nulla százalékos ügyleti kamat mellett. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, a keretösszeg legalább 65 százalékából pedig a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak Alföldön, illetve Észak-Magyarországon projektet megvalósító vállalkozások részesülhetnek.

Az NGM kiemelt feladatának tekinti, hogy ezek a források a lehető leghamarabb elérhetőek legyenek, és hozzájáruljanak a hazai KKV-k megerősítéséhez és a nemzetgazdasági célok eléréséhez. A kormány célja, hogy 2024-ben újraindítsa, 2025-ben pedig tovább emelje a gazdasági növekedés ütemét, ennek elérését támogatja a KKV Technológia Plusz Hitelprogram is. Az igényléshez szükséges további információkat és a hitelprogram felhívását az MFB, illetve a kormány honlapján érhetik el az érdeklődők.

Nagyra nőttek a NER-es cégek, változtatnák a kkv-k meghatározását

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Parragh „nem mondok számot, mert irritáló lenne” Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, az egyeztetés folyamán áttekintették a magyarországi vállalatok versenyképességét befolyásoló hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat, a rövid és hosszú távú célokat, kihívásokat. Véleményük szerint kiemelt figyelmet kell fordítani a kkv-k 2005 óta hatályos fogalmának megújítására is. Célszerűnek mutatkozik többek közt a 250 fős létszám 500 főre emelése, vagy a jelenlegi 50 millió eurós árbevételi határ 100 millió euróra növelése. Nagy szerint a kkv fogalmának megváltoztatása bővítheti a magyar vállalkozások támogatási lehetőségeit, így hozzájárulhat azok további megerősítéséhez.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem szőrözött a GVH-val az Országgyűlés gazdasági bizottsága

ked ápr 30 , 2024
ShareTweetPinShareAz Országgyűlés gazdasági bizottsága elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2023. évi tevékenységéről szóló beszámolóját. A hatóság közleménye szerint tavaly is aktív versenyfelügyeleti munkát végeztek: a GVH Versenytanácsa 97 vállalkozással szemben hozott döntést és több mint 2,2 milliárd forint bírságot szabott ki, amely jogerőssé válás után a központi költségvetésbe kerül (Ez […]
Gazdasági Versenyhivatal - GVH

És még ez is...