Ilyen lesz, ha kiborggá válunk: nem kell észben tartani a jelszavainkat

A biochip beültetés (sajnálatos) megjelenésével felvetődik a kérdés: ha egyszer úgy döntünk majd, hogy kiborgként folytatjuk az életünket, mennyiben változik majd meg a jelenlegi életformánk? Mi értelme van, hogy a technológiának határokat nem szabva mi magunk is droiddá változunk? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Jevgenyij Cseresnyev, a Kaspersky Lab kutatója.

5. Internetes bejelentkezés biochippel
Jelszavainkat észben tartani amúgy sem könnyű feladat, biztonsági okok miatti rendszeres cseréjük mellett pedig szinte lehetetlen. Sok nagyvállalat megpróbálja ezt a problémát kiküszöbölni, és regisztrációkor felkínálja a „bejelentkezés Facebook/Twitter stb. profilon keresztül” alternatíváját. Ez egy kényelmes megoldás, de a személyes adatok kiszolgáltatásával jár együtt, ami sokunkat zavar. Többségünk nagy valószínűséggel inkább a „Jelentkezzen be biochippel” lehetőséget választaná, amely lehetővé tenné az adatok titkosítását, és leegyszerűsítené a rendszerekbe való belépést.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Minden, amit a roamingról tudni érdemes: ki küldi a számlát?

szo júl 4 , 2015
Itt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít. 5. Ha külföldön használjuk (belföldi előfizetésű, vagyis magyarországi) telefonunkat, akkor kitől fogunk számlát kapni? Mint a megszokott körülmények között, […]
számla

Friss, ropogós