Ilyen lesz, ha kiborggá válunk: hátrányai is lesznek

robotA biochip beültetés (sajnálatos) megjelenésével felvetődik a kérdés: ha egyszer úgy döntünk majd, hogy kiborgként folytatjuk az életünket, mennyiben változik majd meg a jelenlegi életformánk? Mi értelme van, hogy a technológiának határokat nem szabva mi magunk is droiddá változunk? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Jevgenyij Cseresnyev, a Kaspersky Lab kutatója.

9. Veszélyek
A bőr alá ültetett biochip az élet számos területén könnyebbséget hoz majd, de az is igaz, hogy ez a technológiai újítás a kiberbűnözők figyelmét is fel fogja kelteni. És sok egyéb kérdést is felvet a fenti eszmefutattás: mit takar a bionikus ember fogalma a nem túl távoli jövőben? Az egyre több területen alkalmazott robotok betartják-e majd a jogi előírásokat, valamint az erkölcsi és magatartási szabályainkat? Egy biztos, sok nyitott kérdés áll még előttünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Red Mozi: jön Liza, a rókatündér

sze júl 8 , 2015
Egy kis csoda kerül július második hetében a Vodafone Red Mozi kínálatába, az első hazai premierfilm, az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar alkotása: Ujj Mészáros Károly filmje a Liza, a Rókatündér. A Lizát a hazai és a külföldi közönség is szerette, a mozikban több mint százezren látták már és a […]

Friss, ropogós