Ilyen lesz, ha kiborggá válunk: az otthonunk okos lesz

biochipA biochip beültetés (sajnálatos) megjelenésével felvetődik a kérdés: ha egyszer úgy döntünk majd, hogy kiborgként folytatjuk az életünket, mennyiben változik majd meg a jelenlegi életformánk? Mi értelme van, hogy a technológiának határokat nem szabva mi magunk is droiddá változunk? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Jevgenyij Cseresnyev, a Kaspersky Lab kutatója.

6. Okos otthon megvalósítása
Képzeljük el, hogy a háztartás minden része össze van hangolva egymással, beleértve a zárakat, a világítást, a csaptelepet, a radiátorokat, a kávéfőzőt, a mikrohullámú sütőt, és még sorolhatnánk tovább. A családban mindenkinek megvannak az egyéni preferenciái: milyen fényeket szeret, milyen szobahőmérsékletet, milyen kávét iszik, milyen márkájú és fajta vizet vesz ki az okos hütőszekrényből. Az okos otthon képes a személyes igényekhez alkalmazkodni, így amikor belépünk a szobába, a fények felkapcsolódnak, a kedvenc albumunkat játssza az iTunes, ha kilépünk a szobából, a fények lekapcsolódnak, a zene leáll, ami a villanyszámla összegének csökkenését eredményezi. A biochippel mindez megvalósítható. Az okos otthonok tulajdonosainak nem kell a körülöttük lévő tárgyakkal foglalkozniuk, a chip révén a környezet automatikusan igazodna a szokásaikhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Minden, amit a roamingról tudni érdemes: külföldön is tudjuk használni?

vas júl 5 , 2015
Itt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít. 6. Tennünk kell valamit ahhoz, hogy mobiltelefonunkat külföldön is tudjuk használni? Utazás előtt célszerű utánanézni a szolgáltatónknál annak, hogy készülékünkön […]
sim-kártya

Friss, ropogós