Ilyen a takarékos mobilbiztonság

mobilAnnak ellenére, hogy a legtöbb kisvállalatnál hiányoznak az anyagi források a fejlettebb mobilbiztonsági megoldások bevezetésére, számukra is léteznek olyan technológiák, amelyek alkalmazhatók a munkavállalói eszközökre is — állítják a Kaspersky Lab szakemberei, akik szerint három egyszerű szabály betartásával nagy mértékben növelhető a mobiltelefonok vállalati használatának biztonsága.

  1. Alkalmazottak oktatása: Az első lépés a vállalkozásunk adatainak megóvásához, hogy biztonságtudatos gondolkodást alakítunk ki a dolgozók körében. Biztosítani kell, hogy az új dolgozók is tudják: ha az okostelefonjukon vagy a tabletjükön munkahelyi adatok vannak, akkor ezeket az eszközöket nem tehetik ki kockázatnak (értsd ezalatt például gyanús weboldalak látogatását). Ha pedig az eszközt ellopják, vagy elveszítik, azonnal jelezni kell a munkáltató felé, nem csak napokkal később.
  2. Alapvető lopás elleni védelem: Egy olcsó szoftver, amely lehetővé teszi, hogy a távolból töröljük adatainkat egy eltűnt vagy eltulajdonított eszközről. Néhány gép beépítve tartalmaz ilyen funkciót, illetve számos alkalmazással elvégeztetjük ezt a feladatot. Azt azonban mindenképp tudnia kell a munkavállalónak, hogy ilyenkor a saját személyes tartalmai is törlésre kerülnek, ezért szükséges rendszeresen tartalék másolatot készítenie az adatairól.
  3. Kerüljük a bonyodalmakat: Egy újonnan alapított startup vállalkozásnak öt alkalmazottal felesleges időt és energiát fordítania egy olyan szintű biztonsági termék beszerzésére, telepítésére és kezelésére, amelyet nem az ő méretére szabtak. Ne vásároljunk nagyobb vállakozások igényeire kifejlesztett terméket, szorítkozzunk az alapvető mobilbiztonsági funkciók megvalósítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Neticle: olimpiai arannyal utazhat Szófiába

ked nov 4 , 2014
Néhány napja hat startup vállalkozás csapott össze a fővárosi Károlyi-Csekonics Rezidencián a legjobbnak járó címért, a díjakért és a nemzetközi továbbjutásért. A Get in the Ring verseny hazai fordulójának helyezettjei (sorrendben): Neticle Technologies, TestJockey és Sopreso. A Get in the Ring egy új kezdeményezésű, gyors fordulókból álló show verseny, amely […]
rendőr

Friss, ropogós