Így vigyázzunk az ajándékba kapott okostelefonra

okostelefon szervizA Rejoy szervizlaborjának munkatársai szerint érdemes betartani néhány szabályt, amelyekkel meghosszabbítható az okostelefonok élettartama.

Ne merítsd le és ne töltsd fel teljesen az akkumulátort! A mai okostelefonok akkumulátorát nem kell, de nem is ajánlott 0 százalékig meríteni sem az első használat előtt, sem máskor. Már lehetőleg 20 százalék körüli töltöttségi szintnél érdemes töltőre dugni a készüléket, ugyanakkor – szoftveres, okos és optimalizált töltési funkció nélkül – nem javasolt egész éjjelre a töltőn hagyni a telefont és feleslegesen tölteni azt. Összességében elmondható, hogy az az optimális, ha az okostelefonban lévő telep töltöttsége a használat legnagyobb részében 20 százalék és 80 százalék között van.

Óvjuk a telefont a szélsőséges hőméréskletektől! A modern akkumulátorok is érzékenyek a szélsőséges hidegre és melegre. Nyáron az autó szélvédőjére felszerelve és a navigációként használva, vagy a tűző napon hagyott készülék is nehezen viseli a hőt, úgy a hideg, zordabb időben zsebből elővett telefonok akkumulátora is nagyobb eséllyel veszít az élettartalmából a hirtelen negatív hőmérsékelet-változásoknak köszönhetően.

Használjunk gyári, vagy jó minőségű utángyártott töltőt! Egy rossz minőségű töltő használata nyomán akár néhány hónap alatt az indokoltnál jobban elhasználódhat az okostelefon akkumulátora – ezért nem érdemes a gyenge minőségű klónokat használni sem töltőfejből, sem adatkábelből. A gyári kiegészítők mellett természetesen léteznek jó minőségű utángyártott töltők és kábelek (a Rejoytól vásárolt készülékekhez is ilyeneket mellékelnek), ezeken a CE jelölés meglétét kell keresni az Európai Gazdasági Térségben értékesített kiegészítők esetében a kiegészítő saját modellszáma és gyártási száma mellett.

Ne tisztítsuk akármivel az okostelefont! Bár sok otthon megtalálható szer tűnhet kézenfekvőnek, a Rejoy szervizének szakértői szerint nem érdemes a kifejezetten elektronikai eszközök tisztításához árult izopropil alkohol helyett egyéb vegyszereket használni a készülék tiszítására (így például kerülendő a fertőtlenítő gélek, konyhai tisztítószerek, ablaktisztítók, sminklemosó, folyékony szappan, mosogatószer vagy orvosi alkohol használata). Az izopropil alkoholt nem szöszölődő, puha törlőkendőre kell fújni, és azzal óvatosan áttörölni a készüléket. Ezt követően hagyni kell teljesen megszáradni a telefont, majd egy ugyancsak puha, de száraz ruhával áttörölni azt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bővít Magyarországon az EY globális szolgáltatóközpontja

sze dec 28 , 2022
Tovább bővül a Magyarországon már egy éve működő EY Global Delivery Services (EY GDS), az EY globális szolgáltatóközpontja – közölte a nemzetközi tanácsadó cég. A tájékoztatás szerint az indulása óta az EY GDS mintegy száz munkahelyet hozott létre Magyarországon, 2023-ban pedig háromszázan dolgoznak majd a cég budapesti irodájában. Az EY […]
Ernst & Young

És még ez is...