Így vernek át a trükkös csalók VI.

A Telenor összegyűjtötte a magyar mobilhasználókat érintő leggyakoribb csalástípusokat, és az ellenük való védekezési lehetőségeket.

6. csalástípus: Az internetes adathalászok “kamuszámlákat”, elmaradt fizetésre, késedelmi díj befizetésére szóló felszólítást is szoktak küldeni e-mailben. Arra számítanak, hogy a címzett rutinszerűen befizeti a számlán szereplő összeget.
Megoldás: mindig meg kell nézni, hogy milyen feladótól érkezett a befizetésre felszólító értesítés. A Telenortól kizárólag az [email protected] e-mailről, és a +36 20 202 0043-as telefonszámról küld számlalevelet, vagy tartozásról szóló üzenetet. Ha gyanús, hogy nem a Telenortól érkezik az üzenet, nem szabad kattintani a benne található hivatkozásokra, érdemesebb manuálisan felkeresni a www.telenor.hu oldalt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Plag.hu: itt az ingyenes plágiumkereső

vas jún 24 , 2018
Az okos technológiákkal csökkenthető a plagizálás az oktatási intézményekben. Ugyanis az ellenőrző szoftverek jobban teljesítenek, mint az emberek. Egy erősebb képességű algoritmus néhány perc alatt észleli a lopott szöveget és annak eredeti forráshelyét is. A átfogalmazott szöveg sem marad észrevétlen. Egyre több plágium ellenőrző fejleszti tovább a rendszerét úgy, hogy […]