Így védheted ki az online csalásokat II.

lottoA csalók egyre több időt szentelnek a pénzügyi csalások egy másik típusára, a különböző online fogadásokkal foglalkozó weboldalakra. A különböző fogadásokkal kapcsolatos spamek különösen Japán területén terjedtek el az utóbbi időben, de egyre népszerűbbek az Egyesült Államokban és Oroszországban is. Az átverés mechanizmusa igen egyszerű: a fogadások előtt, ahhoz, hogy az ügyfél megkapja a „biztos tippet” előleget kell fizetnie a weboldal üzemeltetőinek, akik ígéretük szerint visszatérítik a veszteséget rossz tipp esetén, persze ez sosem történik meg.

„Ha online szeretnénk játszani, mindenképpen próbáljuk betartani a legegyszerűbb szabályokat. Először is soha ne regisztráljunk olyan weboldalakon, amelyek spamekkel hirdetik magukat. Másodszor csak megbízható weboldalakon fogadjunk és ellenőrizzük más felhasználók korábbi véleményeit és tapasztalatait. Végül pedig lehetőleg hagyjuk figyelmen kívül az olyan e-maileket, amelyekben azt írják, hogy miénk a lottó ötös” – mondta Tatjána Kulikova, a Kaspersky Lab vezető spam elemzője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Befellegzett a spamnek?

hét jún 2 , 2014
A Cyberoam adatai szerint a pénzügyi befektetéseket javasló, gyógyszereket és diétás készítményeket ajánló, álláslehetőséget kínáló spamek száma némileg csökkent, viszont növekedett a futball világbajnokság témájával foglalkozó kéretlen levelek száma. Óriási meglepetés viszont, hogy a biztonsági megoldás-gyártó szerint az összes e-mailnek már “csak” 57 százaléka kéretlen szemét, ám a naponta kibocsátott […]

Friss, ropogós