Így védheted a magánéleted: ne kapcsold össze a fiókjaidat

Ashley-Madison-privacyNemrég az Ashley Madison botrány (egy kanadai társkeresőoldal, melynek adatai egytől-egyig hackerek kezére került) elérte csúcspontját, mikor a hackerek felfedték a privát felhasználók adatait az interneten. Állítólag két öngyilkosság követte az esetet, így a kellemetlen helyzet halálos kimenetelűvé vált. A Kaspersky Lab biztonsági kutatója, Kátya Kocsetkova most hat egyszerű lépésben összefoglalja, hogyan kerülheti el magánéletének kiszivárgását.

3. Egy weboldalon összekapcsolni a profilod a Facebook és/vagy Instagram fiókkal nem a legjobb ötlet, főként a betörők és a csalók miatt. Az emberek általában akkor frissítik profiljuk állapotát, mikor nyaralni mennek, még bejelentkeznek a reptérről vagy az újonnan vásárolt árukról tesznek közzé képet, ideértve az ékszereket és kütyüket. Ez tökéletes módja, hogy meginvitálja a betörőket házába vagy egy csalóval beszéljen meg randevút. Lehet, hogy itt az ideje, hogy a megfelelő adatvédelmi beállításokkal lássa el Facebook profilját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mi van? Az IVSZ szerint az év IKT projektje a MOL Bubi

pén szept 18 , 2015
Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a Menta konferencián adta át a legkiemelkedőbb teljesítményekért járó Gyúrós Tibor díjakat. A Kecskeméten rendezett eseményen idén először négy kategóriában is díjazták a jelölteteket, a zsűri döntése alapján az év projektje a T-Systems Magyarország vezetésével, a Csepel Zrt.-vel konzorciumban megvalósított Mol BuBi […]