Így védheted a magánéleted: a vállalati e-mail cím tabu

titokNemrég az Ashley Madison botrány (egy kanadai társkeresőoldal, melynek adatai egytől-egyig hackerek kezére került) elérte csúcspontját, mikor a hackerek felfedték a privát felhasználók adatait az interneten. Állítólag két öngyilkosság követte az esetet, így a kellemetlen helyzet halálos kimenetelűvé vált. A Kaspersky Lab biztonsági kutatója, Kátya Kocsetkova most hat egyszerű lépésben összefoglalja, hogyan kerülheti el magánéletének kiszivárgását.

1. Soha ne használja a fő vagy vállalati e-mail címeit. Ha véletlenül kiszivárogna pár adat, a kollégái valószínűleg meglepetten találnák meg önt azokon a bizonyos listákon. Ha hivatali pozícióval rendelkezik, az internet különc vizsgálóbírói biztosan utánanéznének a kiszivárgott adatoknak és felfednék, amit találtak – pont ahogyan az Ashley Madison ügyfeleivel tették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így hatékony a biztonsági oktatás: csökkentsük az alvállalkozókhoz kapcsolódó kockázatokat!

sze szept 16 , 2015
A teljes munkaidős alkalmazottak oktatása nem elég. Komoly kockázatot jelenthetnek azok a partnerek, beszállítók, alvállalkozók is, akik hozzáférnek az it-hálózathoz. Az egyik nagy amerikai boltlánc ellen például úgy indítottak támadást két éve, hogy a hűtő- és fűtőrendszert karbantartó vállalat belépési adatait lopták el. Az alvállalkozót egy malware e-mail segítségével támadták […]
vírus

És még ez is...