Így védekezhetsz a nomofóbia ellen

mobilSzakemberek szerint egyre terjed a nomofóbia (félelem mobiltelefon nélkül). Kérdéses persze, hogy ez tényleg betegség-e, vagy csak a régimódi szemléletű emberek és az orvosok vélik annak, akiknek az internet és a számítógépes játékok inkább átkot jelentenek, mint áldást. Ha inkább a neten szörfölünk, ahelyett, hogy a barátainkkal beszélgetnénk, logikus, hogy a számuk csökkeni fog. Azok a szokásaink, hogy vezetés közben chatelünk, teljesen összeegyeztethetetlen a normális élettel. Mindent egybevetve, a potenciális nomofóbiában szenvedők láthatóan elvesznek az internet világában.

Ha a függőség nyilvánvaló és úgy érezzük, nevetséges emiatt a rendelőintézetbe mennünk, és inkább magunk birkóznánk meg a problémákkal, az is megoldható. Először is, szedjük össze magunkat, és kövessük a pszichológusok egyszerű tanácsát: ne tapadjunk rá a mobilunkra fél órára minden egyes hangüzenet után, ne ellenőrizzük az e-mailjeinket minden második percben, és így tovább. Nem kis ellentmondás, hogy a problémával önállóan megküzdeni képtelenek segítségére már számos mobiltelefonos app született.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Öt tipp, hogyan védheted meg a strandon a mobilodat: ismerkedj az Eszközkezelővel

hét jún 29 , 2015
A telefonlopás mindennapos a strandokon. Mivel nagy a tömeg, és általában szemtanú sincs, szinte teljesen esélytelen, hogy megtaláljuk a tolvajt. Ha nem szeretnénk egész nap a pléden ücsörögve őrizni az okostelefonunkat, akkor érdemes a dualsimsmartphones.hu tippjeit betartani, amelyekkel csökkentheted a telefontolvajok esélyeit. 5. tipp: Használjuk az Android Eszközkezelőjét Az Android […]
Android

És még ez is...