Így védd az öregeid: soha ne utalj pénzt idegennek!

Az alábbi tanácsokkal felvértezve az idősek is jóval nagyobb eséllyel szállhatnak szembe az online csalókkal. A közvélekedés szerint ugyanis az idős embereket nagyobb valószínűséggel verik át csalók, mint gyermekeiket vagy unokáikat.

A romantikus indíttatású átverés volt a második legkártékonyabb csalási forma 2018-ban: a minden korosztályt megcélozó trükk-kategória (amelyben egy lehetséges romantikus partneri viszony ígéretével csalnak ki pénzt vagy személyes információt az áldozatokból) összesen 362 millió dollár értékű kárt okozott. Ami még ennél is rosszabb: az FBI legfrissebb, internetes bűnügyekkel foglalkozó jelentése azt is megállapította, hogy becslések szerint a romantikus csalások áldozatainak csaknem egyharmadát úgynevezett money mule-nak (pénzöszvérnek) használták, magyarul pénzmosó bűncselekmények gyanútlan részesévé tette őket. A romantikus átverések már évek óta szerepelnek az időskorúak ellen elkövetett leggyakoribb átverések listáján, ami nem meglepő amiatt, hogy a magány az egyik leggyakoribb probléma, amellyel sok idős embernek szembe kell néznie. Látogassuk sűrűbben idős hozzátartozónkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Főállású Angyal: Fábián 300 tartós kórházi ellátásra szoruló gyermek napjait tette szebbé

vas jan 5 , 2020
A 2019-ben négy Főállású Angyal dolgozott társadalmi célú projektjén a Vodafone Magyarország Alapítvány segítségével. Az Angyalok a tanárok, a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek, a nők és a fogyatékkal élők csoportját segítették munkájuk során. A négy projekt a társadalom különböző rétegeit segítette a digitális technológia felhasználásával. A Vodafone Digitális Kórházi […]