Így védd az öregeid: ne kattints!

Az alábbi tanácsokkal felvértezve az idősek is jóval nagyobb eséllyel szállhatnak szembe az online csalókkal. A közvélekedés szerint ugyanis az idős embereket nagyobb valószínűséggel verik át csalók, mint gyermekeiket vagy unokáikat.

Az adathalász támadás az egyik legelterjedtebb online visszaélés, és általában egy kéretlen e-maillel vagy közösségi médiás üzenettel kezdődik, amelyben a csaló egy számunkra ismert személynek adja ki magát, elhitetve velünk, hogy megbízhatunk benne. Aztán megpróbál meggyőzni minket arról, hogy adjuk ki neki érzékeny adatainkat, mint például hitelkártya-adatokat vagy online bejelentkezési adatokat. Sok csaló már jóval túlhaladta a rossz helyesírással megírt és csak szöveges tartalomra építő adathalász üzeneteket: konkrétan egész weboldalakat és Facebook-oldalakat hoznak létre átverő-kampányaikhoz. Soha nem szabad automatikusan feltételeznünk, hogy a váratlanul kapott anyagok hitelesek, függetlenül attól, hogy mennyire hivatalosnak néznek ki. Nagy körültekintéssel kattintsunk csak linkekre vagy nyissunk meg e-mailes csatolmányokat, még akkor is, ha az üzenet látszólag ismert, megbízható forrásból származik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Főállású Angyal: Trexler alkalmazást fejlesztett, érzékenyített

pén jan 3 , 2020
A 2019-ben négy Főállású Angyal dolgozott társadalmi célú projektjén a Vodafone Magyarország Alapítvány segítségével. Az Angyalok a tanárok, a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek, a nők és a fogyatékkal élők csoportját segítették munkájuk során. A négy projekt a társadalom különböző rétegeit segítette a digitális technológia felhasználásával. A pályázat nyertese, Trexler […]

Friss, ropogós