Így utazik a online tér végtelenségén át a zsé

moneyA Kaspersky Lab interaktív programot indít, amelynek keretében arra kívánja megtanítani a felhasználókat, hogy hogyan óvják meg pénzüket az online csalásoktól. Az Egydolláros lecke névre hallgató kezdeményezése segít eligazodni a felhasználóknak a gyakori online bankolási veszélyek között és megmutatja számukra, hogy hogyan védjék meg a pénzüket bármilyen szituációban. A biztonsági cég felmérései szerint a felhasználók hajlamosak rá, hogy alábecsüljék mekkora veszélynek vannak kitéve az online tranzakciók során. Nehéz megragadni az online fizetési folyamat részleteit, és azokat a különböző veszélyforrásokat, amelyek eközben a felhasználókra leselkednek. Mindegy, hogy egy dollárról van szó, vagy több ezerről, az út mindig ugyanaz, és a felhasználóknak tudatában kell lenniük annak, hogy milyen bajok történhetnek, amikor a laptopjuk, táblagépük vagy a telefonjuk használatával utalnak pénzt.

Az Egydolláros lecke három tréning modult tartalmaz. Mindegyik egyetlen dollár virtuális útját követi nyomon, ahogy végigutazik a online tér végtelenségén át az úticéljáig, bankszervereken keresztül, miközben többek között olyan akadályokba ütközik, mint az adathalászat, trójai programok és közbeékelődéses támadások. A veszélyeket életszerűen ábrázolják, csakúgy, mint a “hősöket”, akik segítik a dollárt abban, hogy biztonságban eljusson a céljáig. Minden epizódban leírást találunk az adott veszélyforrásról, a legfrissebb adatokkal alátámasztva. Ezek az adatok olyan vezető forrásokból érkeznek, mint például a Kaspersky saját szakértőinek kutatásai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ipari technológia kicsiknek és közepeseknek: Canon imagePRESS C600i

pén márc 27 , 2015
A Canon imagePRESS C600i professzionális minőségű nyomtatással segíti a vállalati házinyomdák, kreatív ügynökségek  és kisebb fénymásoló szalonok egyre növekvő igényeinek – például. kisszériás minőségi anyagok készítése különféle hordozókra – kielégítését. A percenként akár hatvanlapos teljesítményre képes imagePRESS C600i sokféle nyomathordozót (például akár 300 gr/m2 vastagságú anyagokat is) tud kezelni, és […]

És még ez is...