Így távolítható el a Cryptolocker

1

lakatA Kormányzati Eseménykezelő Központ szakértői a Cryptolocker elnevezésű trójai vírus eltávolítására több metódust is ajánlanak, ezek közül kettőt ismertetünk.

Malwarebytes:
A Malwarebytes elnevezésű káros szoftverek ellen kifejlesztett szoftveres eszköz a Cryptolocker fertőzést trójai ransomwareként érzékeli. Sajnos a termék a kártékony szoftver működésének jellege miatt nem képes a fertőzött fájlok titkosítását feloldani, tehát ezek az információk már nem lesznek elérhetőek a későbbiekben. A szoftver könnyebb használatához és telepítéséhez itt nyílik lehetőség egy videó megtekintésére. Ha a vírus pénzfizetésre felszólító ablaka megjelenik, a kártékony szoftver olyan jellegű módosításokat hajtott végre a számítógép fájljain, hogy azok már visszavonhatatlanul elvesztek, azonban a Malwarebytes termékének installálása és a vizsgálat lefolytatása megelőzheti további állományok elvesztését. Amennyiben biztonsági mentés készült a fájlokról a fertőzés bekövetkezése előtt, ezek újra használhatóak lesznek.

Symantec:
A Kormányzati Eseménykezelő Központ szakértői a cég termékei közül a Norton Power Erasert is javasolják használatra. A termék a Malwarebytes szoftveréhez hasonlóan a Cryptolocker fertőzést trójai ransomwareként érzékeli. A káros szoftverek ellen kifejlesztett eszköz felinstallálás után szintén egyszerűen használható. A számítógép újraindítása után megvizsgálja a rendszert fertőzések után kutatva, majd ezeket a felhasználó jóváhagyása után eltávolítja. Ugyanúgy, mint a Malwarebytes termékénél is, a vírus pénzfizetésre felszólító ablakának megjelenése után a fertőzött és titkosított fájlok már visszavonhatatlanul elvesztek, hacsak nem készült róluk egy biztonsági mentés korábban.

One thought on “Így távolítható el a Cryptolocker

  1. A letitkosított word dokumentumokat vissza tudom fejteni.

    A sajátokkal már sikerrel jártam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mutatsd meg a laptopod, megmondom ki vagy

hét márc 17 , 2014
ShareTweetPinShareA hordozható számítógép ma már az önkifejezés része. Tízből három nő (30,5 százalék), illetve két férfi (22 százalék) számára fontos, hogy notebookja kifejezze nőiességét vagy férfiasságát. Ezt jól mutatja az is, hogy minden második nő (48 százalék) nem egy unalmas táskában vagy hátizsákban, hanem kifejezetten dizájnos, egyedi notebook táskában szeretné […]
laptop

És még ez is...