Így távolítható el a Cryptolocker

lakatA Kormányzati Eseménykezelő Központ szakértői a Cryptolocker elnevezésű trójai vírus eltávolítására több metódust is ajánlanak, ezek közül kettőt ismertetünk.

Malwarebytes:
A Malwarebytes elnevezésű káros szoftverek ellen kifejlesztett szoftveres eszköz a Cryptolocker fertőzést trójai ransomwareként érzékeli. Sajnos a termék a kártékony szoftver működésének jellege miatt nem képes a fertőzött fájlok titkosítását feloldani, tehát ezek az információk már nem lesznek elérhetőek a későbbiekben. A szoftver könnyebb használatához és telepítéséhez itt nyílik lehetőség egy videó megtekintésére. Ha a vírus pénzfizetésre felszólító ablaka megjelenik, a kártékony szoftver olyan jellegű módosításokat hajtott végre a számítógép fájljain, hogy azok már visszavonhatatlanul elvesztek, azonban a Malwarebytes termékének installálása és a vizsgálat lefolytatása megelőzheti további állományok elvesztését. Amennyiben biztonsági mentés készült a fájlokról a fertőzés bekövetkezése előtt, ezek újra használhatóak lesznek.

Symantec:
A Kormányzati Eseménykezelő Központ szakértői a cég termékei közül a Norton Power Erasert is javasolják használatra. A termék a Malwarebytes szoftveréhez hasonlóan a Cryptolocker fertőzést trójai ransomwareként érzékeli. A káros szoftverek ellen kifejlesztett eszköz felinstallálás után szintén egyszerűen használható. A számítógép újraindítása után megvizsgálja a rendszert fertőzések után kutatva, majd ezeket a felhasználó jóváhagyása után eltávolítja. Ugyanúgy, mint a Malwarebytes termékénél is, a vírus pénzfizetésre felszólító ablakának megjelenése után a fertőzött és titkosított fájlok már visszavonhatatlanul elvesztek, hacsak nem készült róluk egy biztonsági mentés korábban.

Ez is érdekes

One comment to “Így távolítható el a Cryptolocker”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.