Így tarthatod kordában a csemetéd

A Windows 8 és 8.1-es operációs rendszere számos lehetőséget nyújt arra, hogy a szülők megvédjék gyermeküket az internetet elárasztó káros tartalmaktól. A szülő például megadhatja gyermeke számítógép-használatának lehetséges időpontjait, a használható játékokat és alkalmazásokat, valamint azt, hogy mely alkalmazások jelenhetnek meg és tölthetők le számukra a Windows Áruházban. A gyermekek nemcsak személyesen, hanem e-mailben is küldhetnek kéréseket azokról az új alkalmazásokról, játékokról és weboldalakról, amelyekhez hozzáférési engedélyt kérnek. A kérések megválaszolhatók egyesével, vagy a Családbiztonság webhelyen egyetlen helyről kezelhetők. A Családbiztonság rendszeres időközönként tevékenység jelentést küld e-mailben a szülő számára, amely összegzi, hogy mennyi időt töltött a gyermek a számítógép előtt, mely weboldalakat látogatta meg, milyen játékokat és alkalmazásokat használt, illetve milyen kifejezésekre keresett rá a népszerű internetes keresőkben. Az e-mail összefoglaló gyorsan, áttekinthetően sok információt nyújt a gyermek számítógépes tevékenységeiről, amely alapján módosíthatók az engedélyek és egyéb beállítások — áll a Microsoft didaktikus mámorban született közleményében.

(Tudjuk, hogy ezek csak lehetőségek, és nem kötelező ezeket -ma még- használni, mégis riasztónak tartjuk például azt, ha egy gyermeknek emailban kell engedélyt kérnie egy szoftver használatához. A-szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

18 ezer háztartás nem kért a tévéből

sze dec 11 , 2013
November végére szinte az összes, korábban csak analóg földi vétellel rendelkező háztartás átváltott valamely más televíziós vételi lehetőségre, mindössze 18 ezer maradt vételi mód nélkül – derült ki a Nielsen Közönségmérés adataiból. Az MTI híre szerint a lekapcsolás következtében váltani kényszerülő háztartások 82 százaléka a digitális földi vétel mellett döntött. […]