Így óvd az ebedet a szilveszteri petárdázástól

101kiskutyaA januárban 20-25 százalékkal emelkedik a fővárosban befogott kutyák száma, de a szilveszteri petárdák hangos durranása miatt megrémült és elszökött kutyák nagy része el sem jut az állategészségügyi szolgálatra vagy menhelyre. A petárda, a tűzijáték robbanásakor keletkezett hirtelen nagy erejű fény- és hanghatás sokkszerűen éri a szabadon lévő állatokat, akik ilyenkor halláskárosodást, szemsérülést, égési sérüléseket szenvedhetnek, de akár epilepsziás rohamot is kaphatnak, megváltozik magatartásuk, rémülten menekülnek, így távol kerülnek otthonuktól. Néhány egyszerű lépéssel valamint a Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor által fejlesztett Vigyél Haza okostelefon alkalmazással kutyatulajdonos és egyszerű állatbarát is felkészülhet arra, hogy a kutyáknak is biztonságos szilveszter estéje legyen – vagy a lehető leghamarabb hazakerülhessenek az elkóborolt négylábúak.

  • A kertben, szabadban élő kutyákat is engedjék be a házba, lakásba szilveszter este 6 és reggel 6 óra között, legalább erre a 12 órára!
  • Csak pórázon sétáltassák kedvencüket. Lehetőleg ne hagyják egyedül őket! A durranások hatására számítsanak kedvencük hirtelen magatartásváltozására.
  • Tegyenek a kutyáikra bilétával ellátott nyakörvet az elérhetőségükkel, szükség esetén ellenőriztessék a mikrochip regisztrációját állatorvosuknál!
  • Regisztrálják, kutyájukat a Vigyél Haza okostelefon alkalmazásban, így szökés esetén nagyobb eséllyel hamarabb kerül haza kedvencük. Ugyanitt utcán kóborló kutyák bejelentésére is lehetőség van, amivel minden állatbarát segítheti kutyatartó társait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezt gondolják a gyerekek az első mobiltelefonról

sze dec 31 , 2014
Ez is érdekesMég mindig sok a felelőtlen gazdi Három új fejlesztés került a […]Bővíti a biztosítható készülékek körét a Telenor Részben a világjárvány miatt […]Jön az OPPO A16s okostelefon Az OPPO okoseszköz-márka […]Ha a Samsung Galaxy Z szériából vásárolnál, irány a Telenor A Samsung Galaxy Z széria […]A kedvenc hónapjaink: […]