Így nyomtathatsz kevesebb festékkel

szinekA nyomtatófesték milliliterenként akár több mint száz forintba is kerülhet. Persze ennek megvan az oka, hiszen a fejlesztése és előállítása is rendkívül költséges. Kiváló minőségű nyomatok csak hasonlóan jó minőségű tonerekkel állíthatók elő, így ezen nem feltétlenül érdemes spórolni. Amin viszont lehet és érdemes is takarékoskodni, az a felhasznált festék vagy toner mennyisége. Ha sokat nyomtatunk és megtehetjük, a tintasugaras helyett érdemes eleve lézer vagy LED nyomtatót vásárolni – ezek esetében a laponkénti költség akár feleannyi is lehet.

Ha csak saját használatra nyomtatunk vagy éppen kifogyóban vannak a tonerek, a legkézenfekvőbb megoldás a festéktakarékos funkció beállítása, amely kevésbé szép nyomatokat eredményez, ám a szokásosnál sokkal kevesebb festéket igényel. Nem kell festéket pazarolnunk a számunkra szükségtelen részek másolására sem: a Háttéreltávolítás funkcióval a könyvek vagy magazinok hátterét is kivilágosíthatjuk, a Körülvágás használatával pontosan beállíthatjuk a másolandó területet, a Maszkolás segítségével pedig egy bizonyos részt hagyhatunk ki. További érdekesség, hogy akár az eredeti nyomat Negatív verzióját is nyomtathatjuk vagy másolhatjuk. Ez olyankor lehet hasznos, ha színes vagy fekete alapon fehér betűs szövegeket szeretnénk sokszorosítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem éri meg jogásznak tanulni, mérnöknek viszont igen

szo szept 13 , 2014
Idén szeptemberben több mint 70 000 diák kezdte meg tanulmányait felsőoktatási intézményben, a legtöbben gazdálkodási és menedzsment, jogász és gépészmérnöki szakon. A Profession.hu annak járt utána, mely szakok elvégzése után indulnak a fiatalok legnagyobb eséllyel az álláspiacon és az általuk preferált területek mennyire állnak összhangban az álláspiac igényeivel. Idén a turizmus […]
tanuló osztály

Friss, ropogós