Így lesz gyerekjáték a rendszerfelügyelet III.

informatikusHasználjuk az ajánlott konfigurációkat!
Azzal is rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg, ha a rendszerek konfigurálását, illetve a beállítások folyamatos ellenőrzését és esetleges frissítését is „profi segítségre” bízzuk. Létezik olyan program, amely megvizsgálja a vállalat rendszereinek konfigurációit, és összeveti azokat a saját adatbázisában található ajánlásokkal, amelyeket folyamatosan napra készen tartanak a legjobb gyakorlatoknak és a compliance követelményeknek megfelelően.

Ennek köszönhetően a szervezetek folyamatosan naprakész riportokkal rendelkezhetnek a rendszerek állapotával kapcsolatban, ráadásul a megoldás az ajánlásoknak megfelelő módosítások elvégzésében is segítséget nyújt. Így kevesebb feladat hárul az informatikai szakemberekre, valamint a hibalehetőségek száma is alacsonyabb lesz. A feladatok automatizálásával jelentős mértékben csökken az emberi hibák esélye. Ezáltal az automatizálás nemcsak arról gondoskodik, hogy a munkatársak a feladatokat maradéktalanul teljesítsék, hanem arról is, hogy minden feladatot pontosan és helyesen végezzenek el — állítják a NetIQ Novell SUSE szakemberei.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Debrecenre figyel a robotprogramozás világa

csü febr 5 , 2015
ShareTweetPinShareA FIRST LEGO League (FLL) nemzetközi robotprogramozási versenysorozat közép-európai elődöntőjét a debreceni Agora tudományos élményközpontban rendezik meg február 7-én – jelentették be a szervezők. A versenyen a visegrádi országok legsikeresebb középiskolás csapatai mérik össze felkészültségüket és kreativitásukat – mondta el Debrecen alpolgármestere a sajtótájékoztatón. Barcsa Lajos hozzátette: Debrecen jelentős forrásokat […]

És még ez is...