Így lehetsz profi fotós: ismerkedj az autófókusszal


Okostelefonos fényképezéskor nem könnyű elkapni a „megfelelő pillanatot”. Gyors és pontos autófókusz nélkül vagy a felvétel lesz elmosódott, vagy pedig mire élesre állítod a képet, már le is lehet maradni az egész jelenetről. A Huawei alábbi kisokosa ahhoz ad tippeket, hogy hogyan készíthető lenyűgöző fotók Leica dual kamerás Huawei P9-el, bemutatva, hogyan állítható be a mélységélesség, vagy hogyan alkalmazhatsz bokeh effektust a képeiden. Ezek beállításában a fenti videó útmutató is segítségedre lehet.

A Huawei P9 okostelefon három olyan technológia előnyeit hasznosítja, amik garantálják a fókuszvezérlő rendszer gyors és pontos működését, függetlenül a fotózás körülményeitől: ez a kontraszt érzékelés, a mélységélesség szabályozás és a lézeres autófókusz. A hibrid autófókusz funkcióval a Huawei P9 saját maga választja ki az optimális fókuszálási módszert, figyelembe véve a megvilágítási viszonyokat és a fényképezendő jelenet jellegét. A fotósnak nem kell semmilyen műveletet végeznie ahhoz, hogy élvezhesse a hibrid autófókusz előnyeit.

Mi a bokeh effektus?
Bokeh effektusnak azt nevezzük, amikor egy fénykép azon részeit, amelyek nincsenek a fókuszban, esztétikus módon elhomályosít a kamera lencséje. Ennek lényege, hogy a kép határvonalain belül az éles és az elmosódott részek megfelelő egyensúlyával a fotós könnyen a fotó fő témájára irányíthatja a figyelmet. Bizonyos műfajoknál, például a klasszikus építészeti vagy tájfotózásban, a fotós azt akarja, hogy a fénykép mindenütt éles legyen. A bokeh effektust azonban egyedi helyzetekben használják a fotósok: a kis mélységélesség nagyobb szabadságot biztosít és lehetővé teszi a problémás háttér kezelését a kép határain belül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Felmérés kellett ahhoz, hogy kiderüljön: utálunk takarítani

sze aug 10 , 2016
Már nemcsak pizzát, a heti bevásárlást vagy műszaki cikkek rendelhetők a neten, hanem egy kattintással profi takarító is hívható. Alig több mint fél éve indította el online takarításközvetítő szolgáltatását a Rendi, és az erre kiéhezett népek máris rászoktak a szolgáltatásra, hiszen már havonta közel ezren oldják meg így a kényelmes […]
We can Do it!

És még ez is...

Friss, ropogós