Így kellene a mobil hozzáféréseket szabályozni IV.

Előfordul, hogy a mobileszközök növelik a munkahelyi hatékonyságot, azonban mindig komoly kihívásokat támasztanak a biztonság, különösképpen a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés (IAM) terén. A téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet abban segít néhány tanáccsal, hogyan oldható meg ez a feladat.

4. Felügyeljünk mindent egyetlen felületről!
Nagyban megkönnyíti a mobileszközök felügyeletét, ha erre a célra sem teljesen új megoldást vezetünk be, hanem a meglévő eszközmenedzsment szoftver hatáskörét terjesztjük ki az okostelefonokra és tabletekre is. Ma már szerencsére létezik olyan megoldás, amelynek segítségével minden eszköz egyetlen vezérlőpultból kezelhető a vállalati infrastruktúrában, beleértve az összes iOS, Android, Symbian és Windows Mobile rendszert futtató, illetve egyéb ActiveSync-kompatibilis eszközt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Varázslatos hatása van a 0 százalékos THM-nek

vas máj 17 , 2015
Az Extreme Digital statisztikái szerint egyre több az olyan vásárló, aki tudatosan, kamatmentes részletfizetési akción vásárol csúcsmobilt, tévét vagy laptopot. A társaság eladási statisztikái szerint már az idei év első hónapjaiban jól érzékelhetően emelkedett azoknak a vásárlóknak száma, akik interneten keresztül folyamodnak hitelért: míg tavaly csupán az online vevők tíz százaléka […]