Így irthatod a rusnya Facebook vírusokat II.

facebook-bugA Facebookon minden nap lehet találkozni olyan alkalmazásokkal, melyek a felhasználók nevében posztolnak, és kéretlen üzeneteket jelenítenek meg az ismerőseik számára. Ezeket sokszor Facebook vírusoknak hívjuk, de valójában nem hagyományos kártevők, és a vírusirtó sem véd ellenük.

A Facebookon belüli alkalmazásokokat sokan Facebook vírusoknak nevezik, pedig semmi közük a hagyományos kártevőkhöz. Ha egy Facebook alkalmazást telepítünk a Facebook fiókunkba, az nem kerül kapcsolatba a helyi számítógépünkkel. Tőlünk távoli szervereken fut, és csak a közösségi portálon keresztül van a fiókunkhoz rendelve.

Ha összeszedtünk egy ilyen „vírust”, akkor az úgy terjeszti magát, hogy a nevünkben posztol az üzenőfalunkra vagy üzenetet küld az ismerősünk számára. A G Data arra hívja fel a figyelmet, hogy a Facebookon belüli rosszindulatú alkalmazások ellen a hagyományos vírusirtó szoftverek nem tudnak védelmet nyújtani, mivel a kód nem a mi számítógépünkön fut. Az alkalmazások többségét mi magunk telepítjük a Facebook profilunkba, és mi határozzuk meg azt is, hogy engedjük-e kommunikálni a nevünkben. A valódi alkalmazások esetében ez nem jelent közvetlen veszélyt, maximum az ismerőseink értesülnek arról, ha nyertünk egy játékban. A rosszindulatú alkalmazások azonban sokszor rejtve települnek, olyankor, amikor egy megbízhatatlan weboldalon egy álcázott linkre kattintunk. (És még mindig nincs vége!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bővült az Epson külső tintatartályos nyomtatócsaládja

sze máj 28 , 2014
Az Epson bejelentette az eddigi legkompaktabb külső tintatartályos nyomtatóját, az új L120 készüléket, amely ultra olcsó üzemeltetést és problémamentes nyomtatást kínál a kispénzű otthoni felhasználóknak, a diákok és a kis irodák számára. A készülék egyedi tintatartály-rendszere megbízható színes nyomtatást és egyszerű tinta-utántöltést biztosít. „A csere-tintapalackok használatával az L120 4000 fekete […]
Nyomtató

Friss, ropogós